Logo groeiendbest.nl
Op Vlinderpop is onder meer Hillbilly Hayride te zien. Deze zeskoppige bluegrass band speelt old time originals met meerstemmige vocalen, banjo, mandoline, contrabas, gitaar, ukelele en lapsteel.
Op Vlinderpop is onder meer Hillbilly Hayride te zien. Deze zeskoppige bluegrass band speelt old time originals met meerstemmige vocalen, banjo, mandoline, contrabas, gitaar, ukelele en lapsteel.

Benefiet midzomerfestival Vlinderpop

Team de Vlinder organiseert op zondag 14 juli Vlinderpop, een benefiet midzomerfestival voor jong en oud in de tuin bij de boerderij op de Hagelaarweg 25 in Best. Het evenement duurt van 14.00 tot 20.00 uur. De entree is gratis. 

Ieder jaar beklimt Team de Vlinder de berg de Mont Ventoux in Frankrijk om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding en Bijna Thuis Huis de Vlinder in Best. Daarnaast organiseren ze diverse andere activiteiten gedurende het jaar met hetzelfde doel. Een groot aantal vrijwilligers levert daar bijdrages aan. Dit jaar organiseren ze voor het eerst Vlinderpop – Midzomerfestival. De verdiensten uit de verkoop van drankjes en hapjes gaan naar de goede doelen. De line-up bevat een diversiteit aan acts. Door met twee podia te werken, wordt voor continue vermaak gezorgd. Het geluid wordt verzorgd door professionals. De band Duo The Returns trapt af met één van meerdere korte sets. Dit duo, bestaande uit Bart en Toon, verzorgt met keyboard en zang een zeer uitgebreid repertoire. Tussen de andere acts laten zij gedurende het festival meerdere sets horen. Er kunnen verzoeknummers worden aangevraagd waarbij ook die opbrengsten naar de goede doelen gaan.

Harrie Evers
Ook van de partij is Sonjazz. Ervaren muzikanten, uit verschillende muzikale stromingen, werken samen met Sonja van Vonderen als leading lady. Ze spelen voornamelijk covers die ze hebben doordrenkt met hun eigen jazz-sound. Maar ook andere stijlen als pop, blues, latin en funk worden niet overgeslagen. De Eindhovense coverband NoKeys bestaat uit no-nonsense rockers. Zij hebben er een kunst van gemaakt om een toetsenist overbodig te maken door diens noten te vervangen door gitaar en basgitaar. Het heeft geleid tot een set met een fantastische mix van pop, rock en punk. Een bijzondere bijdrage wordt verzorgd door een buut van de Bestse tonprater Harrie Evers. Als Lau Loenen, boerenkleinzoon uit Loenen aan de Vecht, gaat hij helemaal op in de setting. Het is een knappe buut met een leuke tussenzin die door het publiek al snel zal worden overgenomen. Daarna is het de beurt aan Hillbilly Hayride. Deze zeskoppige bluegrass band speelt old time originals met meerstemmige vocalen, banjo, mandoline, contrabas, gitaar, ukelele en lapsteel. Ook al zingen ze over gebroken harten, drank en andere ellende, van deze muziek word je vrolijk. Je waant je op het Amerikaanse platteland bij het horen van hun klanken.

Sprinkussen en schmink
Om het festival af te sluiten, speelt Duo The Returns de slotakkoorden. Vlinderpop vindt plaats in de tuin van de boerderij Ad Raaijmakers Akkerbouw en Gewasverzorging. Deze bevindt zich in het buitengebied van Best, in Aarle, aan de Hagelaarweg 25. Zij werken belangeloos mee: "Hoe mooi is het, om al genietend van het vermaak, het terechte gevoel te krijgen dat je iets geeft! Je krijgt er zoveel voor terug." Er wordt een gezellig terras ingericht. De gasten kunnen op de ligwei op eigen dekentjes, tuinstoelen of ligbedden plaatsnemen. Op het festivalterrein, onder de hooimijt, zorgt Netty van d'n Ekker voor een drankje. De vrijwilligers van team de Vlinder zorgen voor een lekkere hamburger, saté en ijsjes. Parkeren is op het terrein mogelijk. Tip van het team: kom met de fiets dan kun je een lekkere borrel drinken. Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een springkussen en de kids kunnen geschminkt worden. Er is een zandbult met kraantjes. En neem een schepnetje mee; spelen in de sloot mag namelijk.

Meer berichten