Logo groeiendbest.nl
Cor Delissen verlaat na jaren van trouwe dienst de redactie van Groeiend Best: "Ik heb in de afgelopen jaren op krantengebied een grote revolutie meegemaakt."
Cor Delissen verlaat na jaren van trouwe dienst de redactie van Groeiend Best: "Ik heb in de afgelopen jaren op krantengebied een grote revolutie meegemaakt." (Foto: )

Cor Delissen verlaat redactie Groeiend Best

Hier en daar is het intussen al doorgedrongen: Cor Delissen heeft de redactie van Groeiend Best verlaten. Na 18 jaar vond hij het tijd om zijn rol als redactiecoördinator en fotograaf over te dragen. "Ik heb in de afgelopen jaren op krantengebied een grote revolutie meegemaakt", zegt Cor Delissen. "Toen ik in 2001 begon bij Groeiend Best vonden we op zondagavond nog handgeschreven sportverslagen in de brievenbus. Per koerier werden die naar de zetterij gebracht waar ze werden uitgetikt. Op maandag plakten wij daarmee de kranten in elkaar. Nu gaat alles digitaal."

De platen gingen naar de drukkerij in Gennip waar de krant werd gedrukt. Op dinsdagmorgen stond een trailer bij de deur van het kantoor van Groeiend Best. "Wij gingen dan de kranten naar de bezorgers brengen", kijkt Cor Delissen terug. "Toen de Persgroep Groeiend Best overnam werd groots ingezet op digitalisering. De krant werd vanaf toen op de computer in elkaar gezet."
Cor Delissen begon in 2001 bij Groeiend Best als opvolger van Jan der Kinderen, de oprichter van het Bestse weekblad. De roots van Delissen lagen in de fotografie. Van 1997 tot 2007 had hij in de Hoofdstraat zijn eigen studio en fotografiewinkel. "Toen ik in 2007 stopte met mijn winkel wilde ik fulltime een baan. Door een samenwerking aan te gaan met een ander weekblad kon ik bij Groeiend Best als fulltimer aan de slag tot 2016. Toen werd Groeiend Best verkocht aan de Persgroep."

Binnenlopen
Naast zijn werk voor Groeiend Best gaf Cor van 2001 tot 2018 fotocursussen. Eerst bij De Wig, later bij CultuurSpoor. Cor spreekt de hoop uit dat voor de inwoners van Best de afstand tot het Bestse weekblad door de overname door de Persgroep niet groter zal worden. "Voorheen kon je namelijk binnenlopen bij de kantoren waar Groeiend Best was gevestigd. Eerst in winkelcentrum Boterhoek, daarna aan de Nieuwstraat en voor de overname aan de Bosseweg. De lijntjes waren heel kort en dat gaf een goed gevoel." Nu is de redactie gevestigd aan de Tormentil 1 in Best, daar waar de krant ook wordt gedrukt.

Stoppen
Cor Delissen (70) kijkt met een goed gevoel terug op de jaren bij Groeiend Best. "Je hoort wel eens dat je moet stoppen op je hoogtepunt. Toen ik 65 jaar werd, ben ik doorgegaan bij Groeiend Best, vooral omdat ik het werk leuk vond. Ik heb veel foto's gemaakt, veel mensen wisten niet dat ik ook de coördinatie van de redactie deed. Ik heb veel leuke dingen meegemaakt en ontzettend veel mensen leren kennen. Ik heb het idee dat je je door bezig te blijven jong blijft voelen. Ik zal het werk voor Groeiend Best wel gaan missen, maar samen met mijn echtgenote hoop ik in goede gezondheid nog mooie jaren te hebben."

Het nieuwe redactieteam bestaat uit Carlijn Géron en Kim van Hout, die beiden inmiddels vol enthousiasme het stokje van Cor hebben overgenomen. Kim en Carlijn zijn onder hetzelfde telefoonnummer en e-mailadres te bereiken. 

Meer berichten