Logo groeiendbest.nl
Van vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 juli staat de kermis in Best weer garant voor plezier en vertier. Foto: Jasper Buursma
Van vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 juli staat de kermis in Best weer garant voor plezier en vertier. Foto: Jasper Buursma (Foto: Jasper Buursma )

Grotere looproute en nieuwe toppers op kermis

Gemeente Best bestaat dit jaar 200 jaar. In die 200 jaar tijd heeft kermis Best steeds meer een eigen identiteit gekregen. De slogan 'De mooiste goedkoopste kermis van Nederland' klinkt dan ook bij veel mensen bekend in de oren. Wat nieuw is dit jaar, is het kermisterrein. De looproute is groter geworden en de lokale horeca sluit meer aan op de kermis wat de gezelligheid alleen maar ten goede komt.

Jaarlijks doen oude en nieuwe toppers Kermis Best aan. En nog steeds weet de organisatie portemonneevriendelijke ritprijzen af te spreken met de kermisexploitanten. Alle kinderattracties draaien voor slechts 1,20 euro. De meeste grote attracties kennen ritprijzen tussen 1,50 euro en 2,50 euro. De Booster Maxxx en Around the World vragen een ritprijs van 3,50 euro en de Air Race Bungee 'Katapult' vraagt 4,00 euro voor een ritje. Deze immense katapult draait nergens zo goedkoop als in Best. De elastieken van deze 'Katapult' worden tijdens het aftellen strak getrokken, waarna men tot een hoogte van ruim 60 meter de lucht in wordt geschoten.

Zoals de bezoekers gewend zijn, zijn ook de prijzen van versnaperingen en spelletjes aan een maximum gebonden. Jong en oud kunnen dan ook in de jubileumeditie van 200 jaar Best hun hart ophalen. En als vanouds worden de bezoekers getrakteerd op een sfeerverhogend randprogramma, zoals straattheater, sprookjesparade, stripfigurenparade, en de Braziliaanse- en Antilliaanse avond. Best heeft een primeur met de The World of Living Dinosaurs en de Fireball. De Showtime is een schommel die voor het eerst draait op Kermis Best. Deze attractie is uitgerust met de nieuwste ledverlichting. Terug van weggeweest is de Sound Machine en wegens groot succes staat dit jaar de Reactor weer op de kermis.

Kermis Best is een goed bezochte kermis. Dat maakt het ook mogelijk de vele topattracties tegen betaalbare ritprijzen rendabel te laten draaien. Wil je de drukte vermijden? De meeste kans op wat rustiger toeven op de kermis heb je op maandag en dinsdag van 13.00 – 15.30 uur. Ook op zaterdag en zondag van 13.00 – 14.30 uur is het wat rustiger.

Kijk voor het volledige programma op pagina 3 van deze krant.

Kermiskrant
Deze week vind je ook de bekende kermiskrant in de bus. Hier staan onder meer kortingsbonnen, een plattegrond en nóg meer informatie over de kermis in. Klik hier voor de online versie van de kermiskrant.

Meer berichten