Logo groeiendbest.nl
Dankzij Loïs Roza heeft Jeth een eigen gezicht gekregen.
Dankzij Loïs Roza heeft Jeth een eigen gezicht gekregen.

Jeth is geboren!

Jeth is geboren! Ze houdt van buitenspelen en hoopt dat alle kinderen tussen 4 en 12 jaar in de zomervakantie bij haar op bezoek komen. Jeth is namelijk de nieuwe naam van de jeugdvoorstellingen in het Joe Mann Natuurtheater.

Al 63 jaar kunnen kinderen tijdens de zomervakantie wekelijks genieten van professionele jeugdvoorstellingen. De organisatie hiervan was in handen van vrijwilligers van de Stichting Cultuurpassie, die dit voorjaar aangaven het stokje graag door te willen geven. Vrijwilligers Jan van de Ven (stichting Dorpspleinevenementen), Luud Zeegers (theatergroep Bluv) en Hubertine van den Biggelaar wilden deze echte Bestse traditie graag behouden en een nieuwe impuls geven. Zo werd Jeth geboren. Dankzij de prachtige huisstijl van Loïs Roza, derdejaars student grafische vormgeving bij het St. Lucas College in Boxtel, heeft Jeth een heel eigen gezicht gekregen.

Uitgangspunt blijft dat kinderen elke dinsdagmiddag voor een kleine prijs kunnen genieten van professionele theatervoorstellingen. Kaartjes kosten 3,50 per stuk en zijn vanaf 1 juli te bestellen via www.jethbest.nl. Alle voorstellingen beginnen om 14.30 uur. Bij slecht weer wordt de voorstelling om 15.00 uur in het Heerbeeck College gespeeld. Dit wordt uiterlijk om 13.30 uur op de website bekend gemaakt.

Dit jaar komen bij Jeth spelen:

9 juli: Het geheim van de dromendief
Meespeeltheater 6+ door Jeuk VZW.
De dromendief zorgt dat de kinderen slecht slapen. En hij draagt een groot geheim met zich mee… Durf jij te komen kijken?

16 juli: De krekel en de mier
Verteltheater 9+ door Peter Faber.
Heer Krekel zingt het hoogste lied in de zomer. Mevrouw Mier heeft het dan druk met voedsel verzamelen. In de winter heeft heer Krekel honger. Zou vrouw Mier hem willen helpen?

23 juli: De reuzedwerg die een kopje kleiner wilde zijn
(klassiek-)Muziektheater 4+ door Mark van Vliet.
Ivan is veel te groot voor een dwerg! Hij wil heel graag een kopje kleiner zijn. Maar zou dat ook lukken?

30 juli: BRRR
Muziektheater 4+ door theatergroep Graasland.
Kom kijken naar dit grappige verhaal vol nieuwsgierige pinguïns, koude neuzen en sneeuw… heel veel sneeuw. En dat midden in de zomer!

6 augustus: Hans en Grietje
Toneel 4+ door Toneelvereniging Mariahout.
De moeder van Hans en Grietje loost haar kinderen zonder GPS in het bos. Zouden ze de weg naar huis terug kunnen vinden?

13 augustus: Stampot, een sprookjesmix
Minimusical 4+ door Theater van Santen.
Ontdek jij alle sprookjes die in deze musical verwerkt zijn? En hoor en zie jij wat er niet klopt? Kom luisteren en kijken!

Meer informatie en kaartverkoop via www.jethbest.nl.

Meer berichten