Logo groeiendbest.nl
Moeder en zoon Van Kessel verrichtten de opening.
Moeder en zoon Van Kessel verrichtten de opening.

Zonneveld Best officieel in gebruik genomen

Met het aan elkaar koppelen van twee grote stekkers werd vorige week vrijdagmiddag stroom op het Zonneveld Best aan de Eindhovenseweg Zuid gezet. Eigenaar Gerald van Kessel en zijn moeder Stien verrichtten samen de officiële handeling. Van Kessel drong in zijn toespraak tot de vele genodigden aan op het nemen van verantwoordelijkheid. "Wij moeten samen toewerken naar een circulair systeem."

Op een perceel van 53.690 vierkante meter staan 19.098 zonnepanelen. De jaarlijkse opbrengst is voldoende om 1.500 huishoudens van groene energie te voorzien.
"Wij doen meer dan alleen energie opwekken", sprak Van Kessel. "Wij doen aan educatie, innovatie, verstrekken informatie en via de landschappelijk inpassing geven wij de natuur meer terug dan er was. Bovendien is het een mooie plek om er te zijn. Je kunt er gratis je elektrische fiets opladen en ook staan er laadpalen voor auto's."
Van Kessel deed een beroep op de producenten van zonnepanelen. "We moeten naar een circulair systeem willen wij onze aarde niet te veel belasten. Bij een volgend project willen wij de zonnepanelen voor een bepaalde periode lenen.

De fabrikant moet na die periode zorgen voor het recyclen van de panelen op zo'n manier dat het goed is voor onze aarde. We moeten wel samen zorg dragen voor onze aarde. Iedereen kan daar een bijdrage aan leveren, hoe klein ook."

Meer berichten