Logo groeiendbest.nl
De raadsleden trokken uit alle macht
De raadsleden trokken uit alle macht

Best wint touwtrekken van Oirschot

In het kader van 200 jaar Best werd zondagmiddag bij horecagelegenheid 't Zandt een touwtrekwedstrijd gehouden tussen de gemeentebesturen van Best en Oirschot. Er werd vijf keer door groepen in verschillende samenstellingen getrokken. Best werd door wedstrijdleider Wichard de Benis, gemeentebode van Best en tonprater, uitgeroepen tot winnaar.

"Na 200 jaar getouwtrek is het tijd geworden om te kijken wie de touwtjes…..laat vieren", sprak Wichard de Benis. "Wij gaan vijf rondes touwtrekken. De ploegen zijn geselecteerd op links en rechts geaardheid. Gewicht, zwaar en heel zwaar. Landelijke partijen tegen lokale partijen. Raadsleden van Oirschot en Best tegen de rest. De finale is Best tegen Oirschot. Ik ben de scheidsrechter en de scheidsrechter is niet om te kopen. Alleen vatbaar voor kleine attenties en consumptiebonnen. Er is geen eerste en tweede termijn. Ik ben genoeg aan het woord geweest, jullie gaan de hakken in het zand zetten."
Bij horecagelegenheid 't Zand, ongeveer midden tussen Best en Oirschot gelegen, was langs de toegangsweg een mooie strook gras vrijgemaakt. Een lang touw lag klaar voor de trekkers. Belangrijk was om de krachten te verdelen en het gewicht in de schaal te leggen. Harry Smits had de functie van VAR gekregen. "De besluitvorming door de scheidsrechter al dan niet met behulp van de VAR is en blijft onherroepelijk", waarschuwde De Benis.
De strijd verliep sportief. Al snel stroomde vanwege de hoge temperaturen het zweet van de ruggen. Best behaalde de meeste overwinningen. Na afloop ging een verkoelende drank er wel in.

Meer berichten