Logo groeiendbest.nl
Voorzitter Harrie van Vroenhoven gaat de tentoonstelling rond met Burgemeesters Ubachs en Keijzers (Foto, Cor Delissen)
Voorzitter Harrie van Vroenhoven gaat de tentoonstelling rond met Burgemeesters Ubachs en Keijzers (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Terug in de tijd met de reizende tentoonstelling 200 jaar Best

Kom naar de tweede tentoonstelling op 14, 15 en 16 juni

Erfgoedvereniging Dye van Best organiseert in de periode juni t/m december een bijzondere reizende tentoonstelling met uniek materiaal. In diverse wijken is op verschillende momenten een reis door de geschiedenis van die wijk te maken. Dit keer staat het Wilhelminadorp in de spotlights.

Eerste 'reizende' tentoonstelling over Best Centrum groot succes

Het aantal bezoekers overtrof onze stoutste verwachtingen. De bezoekers zijn enthousiast over de verschillende onderwerpen die de Erfgoedvereniging Dye van Best heeft gekozen. De oude films kregen veel aandacht bij zowel jong en oud. Anekdotes en herinneringen aan vroeger werden gedeeld en er was een levendige ambiance in Prinsenhof.

De officiële start van de tentoonstelling, op zaterdag 1 juni, werd gegeven door de burgemeesters van Best en Oirschot met het doorknippen van het toegangslint. Onder de bezoekers waren diverse vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties waaronder oud-burgemeesters, maar ook van andere geloofsgemeenschappen. De speciaal ingerichte kamer van Burgemeester Notermans was tijdens de tentoonstelling doorlopend te bezoeken (vanaf heden op afspraak).

Tweede tentoonstelling 'Wilhelminadorp en De Kantonnier'

De tweede tentoonstelling over "Wilhelminadorp en Kantonnier" belooft ook weer voor veel mensen herinneringen op te halen. Onderwerpen als de Antoniuskerk, de St. Jozefschool, de bouw van de wijk, speeltuin Ons Sprokenland zijn voor de Wilhelminadorpers zeker herkenbaar. Ook de latere ontwikkeling van De Kantonnier zijn voor de bewoners zeker de moeite waard. De winkeliers rond het Wilhelminaplein en de Koningin Julianaweg over de afgelopen 70 jaar krijgen aandacht.

Kortom, ook deze gratis tentoonstelling is zeker een bezoek meer dan waard. Als locatie is gekozen voor het hart van het Wilhelminadorp; de Wig op het Wilhelminaplein.

Openingstijden: Vrijdag 14 juni van 15.00 uur tot 20.00 (aansluitend aan de avondvierdaagse), zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Wij zien u graag op de tentoonstelling. U bent dan ook allen van harte uitgenodigd.

Speciale editie Erfgoedblad Dye van Best

In een speciale extra dikke uitgave is de geschiedenis van de afscheiding van Oirschot en de ontwikkeling van Best uitvoerig toegelicht. Dit bewaarnummer van het erfgoedblad is te koop op de tentoonstellingen voor € 5,95. Mocht je lid willen worden dan krijgt u dit speciale blad cadeau. De oplage is beperkt dus op = op!

Voor meer informatie over de reizende tentoonstellingen kijk op www.200jaarbest.nl of lees het in Groeiend Best.

Meer berichten