Logo groeiendbest.nl
Straattheater van hoog niveau tijdens Alaparada
Straattheater van hoog niveau tijdens Alaparada (Foto: Jan Wessels - ABACUS THEATER)

Alaparada haalt topacts Racoon en Di-Rect naar Best

Persoonlijke uitnodiging voor alle Bestenaren

200 jaar Best moet gevierd worden op passende wijze, groots en spectaculair voor een breed publiek met voor ieder wat wils. In het weekend van 16, 17 en 18 augustus haalt de organisatie achter Alaparada naast diverse theateracts twee muzikale topacts naar Best: de bands Racoon en Di-Rect. Deze namen maken onderdeel uit van het programma in het Wilhelminapark. Iedere Bestenaar, van jong tot oud, krijgt binnen enkele weken een persoonlijke uitnodiging. De persoonlijke uitnodiging bevat een unieke code waarmee via de website gratis een ticket voor één van de twee dagen in het Wilhelminapark of één van de (theater)voorstellingen kan worden besteld.

In totaal worden er bijna 30.000 uitnodigingen verstuurd. Iedere Bestenaar, van groot tot klein, krijgt daarmee de mogelijkheid voor gratis entree bij een van de bijzondere momenten tijdens Alaparada. Bestenaren kunnen via de site www.alaparada.nl binnenkort een keuze maken voor een gratis entreeticket. Deze tickets zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Wie op zowel vrijdag als zaterdag in het Wilhelminapark van de partij wil zijn, kan voor de andere dag een kaartje bijkopen. Kosten € 25,00. De laatste namen worden op dit moment toegevoegd aan de line-up en zullen via de Facebookpagina van Alaparada bekend worden gemaakt.


Voorrang

"We willen een feestje houden waar iedere Bestenaar zich betrokken bij voelt", zegt Bert van Drunen, naast voorzitter van comité 200 jaar Best ook lid van de festivalorganisatie. "Daarom hebben inwoners van Best vanzelfsprekend voorrang bij het verkrijgen van een kaartje voor dit unieke muzikale programma in het Wilhelminapark, dat voor Alaparada als compleet festivalterrein wordt ingericht. Een fraaie locatie die voor onze Bestse bezoekers te voet of op de fiets erg prettig bereikbaar is."


Voor ieder wat wils

"Alaparada wordt een verrassende verzameling van muziek en theater. Best bestaat 200 jaar en dat vieren we natuurlijk samen", zegt Martijn van Dijck van de festivalorganisatie. "Op verschillende plekken in onze gemeente hebben we de inwoners van Best al vroegtijdig laten weten dat ze met dit feestweekend, het laatste van de schoolvakantieperiode, rekening moeten houden."
Het festival concentreert zich op twee locaties: het centrum en het Wilhelminapark. De opening van Alaparada vindt op vrijdag 16 augustus plaats in het centrum van Best dat ook de andere dagen een gratis en heel gevarieerd programma kent. Voor Ondernemend Best is er die dag een bijzonder programma. De afsluiting van alle feestelijkheden is op zondag 18 augustus in het Wilhelminapark. Dit moet een echte familiedag worden, die - zoals ook het gehele programma in het centrum - gratis toegankelijk is voor alle Bestenaren. De komende maanden wordt er nog hard gewerkt om de details van Alaparada verder in te vullen, daarover later meer in Groeiend Best.

Meer berichten