Logo groeiendbest.nl
Een imposant orkest repeteert voor de 'Proms' (Foto, Cor Delissen)
Een imposant orkest repeteert voor de 'Proms' (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Het Promsconcert 'SIMPLY the BEST' krijgt vorm

Meer dan honderd muzikanten en zangers in de Lidwinakerk op 15 juni

In verband met de viering van 200 jaar Best worden er het komende jaar diverse activiteiten georganiseerd door allerlei verenigingen. Symfonie Orkest Best heeft de samenwerking gezocht met andere muziekgezelschappen en zangkoren in Best om samen een feestelijk concert te geven.

Muzikale reis door Best

Bressband BOB onder leiding van Maurits en Inge Storms, The Bekkersband met zangeres Marjon de Haas, het Promskoor met zangeres Saskia Vos en het Promskinderkoor verzorgen samen met Symfonie Orkest Best een gevarieerd muzikaal programma. Het belooft een muzikale reis door Best te worden, waarbij popmuziek en klassieke muziek dynamisch samengaan.

Onder enthousiaste leiding van Paul van Gorp heeft het speciaal gevormde Promskoor, met zangers uit diverse Bestse koren, in zeer korte tijd de liederen ingestudeerd! Ook het speciale Promskinderkoor zingt mee. Er zijn diverse solisten met verrassende nummers. De algehele leiding is in handen van dirigent Mari van Gils. Marty van der Staak zal de presentatie verzorgen. De regie is in handen van Marilou Mennen.

Alle orkesten en koren hebben zelfstandig hun nummers ingestudeerd. Zaterdag 25 mei was de eerste gezamenlijke repetitie met de meer dan 100 muzikanten en zangers.

Het concert vindt plaats op zaterdag 15 juni in de Lidwinakerk en begint om 19:30 uur. Het programma heeft een pauze met een gratis consumptie voor iedere bezoeker. Om 22:00 uur is het concert afgelopen.

Kaarten kosten €10,- voor volwassenen en €5,- voor jongeren tot en met 18 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV Best / balie van Cultuurspoor of online via www.symfonieorkestbest.nl. Ook aan de zaal kunt u nog kaarten kopen. U bent van harte welkom.

Meer berichten