Logo groeiendbest.nl
Links het gezondheidscentrum, rechts het gebouw van September
Links het gezondheidscentrum, rechts het gebouw van September (Foto: )

Gemeenteraad achter gezondheidscentrum en complex kleinschalig wonen aan Veldweg

Op de raadsavond, die vorige week maandagavond werd gehouden, gaven de raadsleden goedkeuring aan de nieuwbouwplannen aan de Veldweg. Wonen bij September realiseert er een woonhuis voor ouderen met dementie en er wordt op hetzelfde perceel een gezondheidscentrum gebouwd. Wonen bij September hield vorige week in Prinsenhof een informatieavond. Op maandag 17 juni wordt tijdens de raadsvergadering definitieve goedkeuring gegeven.

Het college heeft aan de raad het raadsvoorstel 'Bestemmingsplan Gezondheidscentrum en maatschappelijke voorzieningen Veldweg' aangeboden. Het gaat om de ruimtelijke invulling van het perceel aan de Veldweg: een gezondheidscentrum en maatschappelijke voorzieningen voor dementerenden in kleinschalige woonvorm met individuele begeleiding. Het gebouw, een groot woonhuis voor ouderen met dementie, bestaat uit 24 eenheden met gezamenlijke woonruimtes, keuken en tuin met terrassen. Dit complex komt op de hoek Veldweg en Oirschotseweg. Een dergelijke voorziening is er in deze vorm nog niet en vormt volgens het college van burgemeester en wethouders een aanvulling op het voorzieningsniveau in Best.
In een toelichting benadrukt architect Hans van Houtum van NBArchitecten, verantwoordelijk voor het ontwerp van beide panden, het kleinschalige karakter van het complex. "Mensen, die er wonen, kunnen gewoon naar buiten lopen. Een brede haag schermt de tuin af. Ook komen er enkele dieren, het oogt allemaal heel erg vriendelijk. Ik heb bij andere complexen van Wonen bij September gezien hoe de visie in de praktijk werkt."


Gezondheidscentrum

Aan de Ringweg komt een gezondheidscentrum met onder andere huisartsen, een apotheek aangevuld met ondersteunende diensten. Het gezondheidscentrum betreft een samenwerkingsverband tussen eerstelijnszorgaanbieders om op basis van een gezamenlijke visie multidisciplinaire zorg aan te bieden in een gezamenlijke huisvesting. Het plan voor het gezondheidscentrum voorziet in zorg dichtbij nieuwe bewoners in Dijkstraten en Aarle. Als mensen zich nieuw in Best vestigen zoeken zij ook een nieuwe huisarts en andere zorgaanbieders. De deelnemende huisartsen zijn nog opbouwend in hun praktijk en hebben de ruimte om deze nieuwe patiënten aan te kunnen nemen.

Meer berichten