Logo groeiendbest.nl
Burgemeester Hans Ubachs ontvangt uit handen van Harrie van Vroenhoven het eerste exemplaar van de jubileumeditie. Op de foto ook Ad van de Wiel, redactielid
Burgemeester Hans Ubachs ontvangt uit handen van Harrie van Vroenhoven het eerste exemplaar van de jubileumeditie. Op de foto ook Ad van de Wiel, redactielid (Foto: )

Dye van Best geeft extra editie erfgoedblad '200 jaar Best' uit

"Het is een mooi bewaarnummer geworden dat hopelijk veel wordt geraadpleegd"

In de week voor de start van de viering van 200 jaar Best kwam erfgoedvereniging Dye van Best uit met een extra editie van hun erfgoedblad. Centraal in het blad staat het 200-jarig bestaan van Best. In het 48 pagina's tellende blad krijgt de lezer een mooi en duidelijk beeld van de Bestse geschiedenis. Burgemeester Hans Ubachs kreeg vorige week het eerste exemplaar overhandigd. "Het is een mooi bewaarnummer geworden, dat zeker en naar wij hopen een veelvuldig geraadpleegd naslagwerk is", zegt Harrie van Vroenhoven, voorzitter van erfgoedvereniging Dye van Best.

In het fraai in kleur uitgevoerde boekwerk hebben verschillende auteurs artikelen geschreven. Aan bod komen onderwerpen als Sint Odulphus Patroon van Best, Moeder Oirschot en dochter Best, Inwoners van Best 1821, Hoe Best tot groei kwam (deel 1 en 2), De eerste Bestenaar, Twee eeuwen onderwijs in Best, Kunst en Cultuur in Best, Oproer in de Malckersteeg, Gedicht 200 jaar Best en De Zusters van de Ghoorstraat.


200 jaar Best

Omdat Best dit jaar 200 jaar bestaat, worden er allerlei festiviteiten gehouden. Het wordt een afwisselend programma waar ieder iets van zijn gading kan vinden. "Erfgoedvereniging Dye van Best draagt ook haar steentje bij aan dit jubileum", sprak Harrie van Vroenhoven met de speciale editie in de hand. "In de maand mei werd een drukbezochte lezing verzorgd over de geschiedenis van Best. In het jubileumjaar houdt Dye van Best in diverse wijken tentoonstellingen. En hoewel er al veel over gemeente Best is geschreven, is er geen aansluitend verhaal over 200 jaar geschiedenis van Best. Reden voor ons om te komen met deze jubileumuitgave over twee eeuwen zelfstandig Best."


Bestellen

Mensen, die de uitgave willen bestellen kunnen dat doen door een mailtje te sturen naar redactie@dyevanbest.nl. Het boekje kost € 5,95. Het blad is ook te koop is bij de receptie in Cultuurbank Best. De receptie is geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Wie de tentoonstellingen bezoekt die door de erfgoedvereniging zijn opgezet, kan het blad daar eveneens kopen. Wie lid wil worden van Dye van Best krijgt het jubileumnummer gratis.


Meer berichten