Logo groeiendbest.nl
Foto:

Ons Eygen Landt speelt "De koningin van ijs"

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni, aanvang 19.30 uur in 't Tejaterke, speelt de kindergroep van Ons Eygen Landt "De koningin van ijs", een bewerking van"De sneeuwkoningin" van Hans Christian Andersen. De bewerking is van Suzanne van Straten, tevens regisseur.

De sneeuwkoningin (oorspronkelijke titel Sneedronningen) is een sprookje van Hans Christian Andersen, het verscheen in 1844. Het verhaal is verfilmd en er zijn verschillende boeken uitgebracht over de sneeuwkoningin, de latere versies zijn zeer uiteenlopend. De sneeuwkoningin is een verhaal over wat er gebeurde nadat de Spiegel van Sneeuwwitje in duizenden stukken kapotviel.

Hans Christian Andersen werd geboren en groeide op in Odense, in grootte de derde stad van Denemarken. Zijn vader was schoenmaker en overleed toen Hans Christian 11 jaar oud was. In zijn vroege jeugd speelde hij graag met zijn poppenkast. Hij wilde graag acteur worden, maar werd niet aangenomen bij de koninklijke theaterschool (1819). Zijn opleiding kreeg hij aan een school voor armen, totdat hij op 17-jarige leeftijd via vrienden een beurs kreeg voor een goede school. Op deze laatste school werd hij veel gepest door leraren en leerlingen. Andersen stond bekend als een verlegen en stil persoon, niet goed in de omgang met anderen. Daarom wordt gezegd dat het lelijke eendje een autobiografisch sprookje is; hierin wordt een lelijk eendje een mooie zwaan, zo ook in het echte leven van Andersen: de 'zwakkeling' wordt een beroemd schrijver.
De realiteit en het sprookje lopen naast en door elkaar heen. Een mooie voorstelling over vriendschap en moed. Zou jij je beste vriend achterna reizen naar het koude noorden om hem te redden uit de ijskoude greep van de koningin van ijs? Gerda gaat dit avontuur aan, zal het haar lukken om Kai te vinden?

Kaartjes, waarbij u ook uw eigen plaatsen kunt aanwijzen, kunnen online worden gereserveerd via www.onseygenlandt.nl. De entree bedraagt € 6,50 voor een standaardkaartje, kinderen betalen € 3,50.
Lukt het reserveren online niet, bel dan even naar Wil van de Wiel, 06-29082696.
De voorstelling in 't Tejaterke begint om 19.30 uur en de foyer gaat om 19.00 uur open. Voor u staat er een gratis kopje koffie of thee klaar en voor de kinderen een bekertje ranja.


Aanmelding nieuwe spelers

De groep start na de zomervakantie met de repetities voor een nieuw stuk. Ben je 8 jaar of ouder en wil je graag meedoen meld je dan aan via www.onseygenlandt.nl
Er zijn nog een paar plaatsen, maar bedenk wel vol = vol.

Meer berichten