Logo groeiendbest.nl
Wethouder Dijkhoff wenste de kinderen een vruchtbare dag (Foto, Cor Delissen)
Wethouder Dijkhoff wenste de kinderen een vruchtbare dag (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Roefeldag biedt basisschoolleerlingen breed perspectief

"De Roefeldag is een mooie gelegenheid om uit te zoeken wat jullie mogelijkheden zijn"

Op het Dorpsplein verzamelden zich vorige week donderdag om negen uur alle leerlingen van de groepen acht van de Bestse basisscholen om deel te nemen aan de Roefeldag. De meesten waren met hun begeleiders op de fiets naar het gemeentehuis gekomen. Ze werden er verwelkomd door wethouder Rik Dijkhoff (VVD), die de leerlingen wees op het belang van de Roefeldag.

Dijkhoff hield de leerlingen staande op het bordes drie vragen voor: Wie ben ik? Wat wil ik? En hoe regel ik het?
"Jullie zijn al druk bezig met uitzoeken wie je bent. Houd je van voetbal of scouting? Ben ik iemand, die 's avonds om 23 uur zijn ogen niet meer open kan houden, dan is nachtdienst niets voor jou. Als individu moet je zoeken wat bij je past. De Roefeldag is dan een mooie gelegenheid om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn. De studie die je volgt na de basisschool biedt je mogelijkheden. De keuze van de vakken bepaalt mede je toekomst. Ik wens jullie veel succes op jullie zoektocht en de Roefeldag."

Na de woorden van de wethouder zwermden de leerlingen uit over de zestig bedrijven en organisaties van Best, die hun deuren openstelden voor de Roefeldag. Het perspectief dat de organisatie de leerlingen bood was breed. Van gemeente tot optiekzaak, en van horecagelegenheid tot supermarkt, bijna alle sectoren kwamen aan bod.
Een groepje leerlingen van de Klimboom ging op bezoek bij EETH aan de Molenstraat. Cello biedt hier zorg en dienstverlening aan mensen met een beperking tot wonen, werken en vrijetijdsbesteding.

Meer berichten