Logo groeiendbest.nl
Op het hoogste podium; Kelvin Verhoof
Op het hoogste podium; Kelvin Verhoof (Foto: )

Kelvin Verhoof: "Mijn droom komt steeds dichterbij"

Op 29 juni in landelijke finale

Op zondagmiddag 28 april stond Poppodium 013 in Tilburg te trillen op haar grondvesten. Kunstbende Noord Brabant hield op dat moment dé wedstrijd voor jong creatief talent en dat was te merken.

Diverse jonge Brabantse en zeer enthousiaste 'kunstenaars' lieten in diverse categorieën, namelijk dans, DJ, expo, fashion, film, muziek, taal en theater zien én horen waar hun hart en vooral hun passie ligt.

Alle winnaars van de voorrondes, die door heel Noord-Brabant georganiseerd zijn, streden die middag om het felbegeerde toegangsbewijs, namelijk deelname aan de landelijke finale op 29 juni 2019 tijdens het Kunstbende Young Creators Festival in de Westergasfabriek in Amsterdam. Naast dit ticket voor alle nummers één per categorie, waren er ook voor de nummers 2 en 3 diverse mooie prijzen, zoals festivaloptredens, exposities en workshops met professionals.
Een van de deelnemers aan het onderdeel DJ was de 17-jarige Kelvin Verhoof uit Best.


Het begin….

Kelvin begon al vroeg met DJ'en, rond zijn elfde jaar. Hij kreeg zijn eerste mengpaneel en ging 'op beatmixles' bij Lady Aïda in het Klokgebouw in Eindhoven. Daar leerde hij het mixen van bestaande nummers, waarmee hij menig uurtje op zijn slaapkamer heeft doorgebracht. Naast het mixen van bestaand materiaal begon Kelvin ook met het schrijven van eigen composities. Zijn grote voorbeeld is Hardwell.
Naast 'het draaien' op diverse feesten en partijen is Kelvin ook regelmatig in het jongerencentrum Todo te vinden (Club Soda en Skate-event) en draait al een aantal jaren tijdens carnaval in de Tienertent. Hij zorgt er op die manier voor dat de jeugd met zijn muziek een geweldige tijd heeft.


De aanhouder wint

Kelvin neemt deel aan diverse talentenjachten, zoals Heartbeats, en wint regelmatig een prijs. Ook heeft hij in juli 2017 het festival ParkBeats in Tilburg mogen openen, een enorme ervaring en helemaal geweldig.
Ook aan de voorrondes van Kunstbende heeft hij een aantal keer deelgenomen. In april 2018 in Den Bosch behoorde hij helaas niet tot de favorieten. Een jaar later, op 15 maart 2019, bij PopEi in Eindhoven ging het veel beter - hij had volgens de jury enorme vooruitgang geboekt - en ontving hij het ticket voor de voorronde Noord-Brabant.
Als klap op de vuurpijl werd hij op 28 april uitgeroepen tot de beste van Brabant. Op 29 juni staat Kelvin in de landelijke finale in Amsterdam, waar hij onder andere kans maakt op een optreden op Mysteryland….. Kelvin is als provinciewinnaar al zeker van een optreden op Lowlands, in de What's Happening area.
Kelvin hoopt van zijn hobby zijn beroep te kunnen maken en wil, nadat hij zijn havo heeft afgerond, naar de Rock Academy in Tilburg. "Mijn droom komt steeds dichterbij", zegt Kelvin.


Meer berichten