Logo groeiendbest.nl

Philips Symfonie Orkest bij Lidwina in Concert

Sjostakovitsj' zevende symfonie ging in 1942 in première in Leningrad. Het Philharmonisch Orkest was geëvacueerd. Een bijeengeraapt orkest met van het front teruggeroepen musici moest de klus klaren. Ze waren uitgemergeld.

Het ruim 100-koppig Philips Symfonie Orkest zal op 11 mei onder leiding van de gastdirigent David Rabinovich de indrukwekkende 7e Symfonie van Sjostakovitsj spelen. Deze symfonie componeerde Dmitri Sjostakovitsj voor het grootste deel terwijl hij in Leningrad woonde dat door Hitler werd belegerd en dat al veel te lijden had gehad onder het schrikbewind van Stalin. Aangrijpende muziek, vol dubbelzinnigheden. Zo bouwt Sjostakovitsj een gruwelijke oorlogsbolero, waarbij de Messerschmitzs keihard binnenkomen met de lievelingsmuziek van Hitler: een operettedeuntje van Franz Lehar. De finale van het stuk verbeeldt de overwinning.

In ruim 85 jaar is het Philips Symfonie Orkest (PSO) uitgegroeid van een groepje musicerende Philipscollega's tot één van de grootste en bekendste symfonieorkesten van Nederland. De meer dan 100 leden bestaan uit gevorderde amateurs en beroepsmusici uit Eindhoven en daarbuiten, en wat zij delen is een diepe passie voor klassieke muziek. Het orkest speelt vijf verschillende programma's per jaar op hoog niveau in topzalen zoals het Muziekgebouw in Eindhoven en het Concertgebouw in Amsterdam.

Het concert start om 19.30 uur in de Lidwinakerk aan de Raadhuisstraat. De Lidwinakerk is vanaf 19 uur geopend. Het concert duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis en er is koffie en thee na afloop. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Voor meer informatie kijkt u op www.lidwinaconcerten.nl of volg ons op Facebook.


Meer berichten