Logo groeiendbest.nl
De winnaars zijn: Woef (Marjolein van Huijkelom), Doodle (Kitty van Sprang-Derks), Mogly (Linda van den Braak), Reno (Monique Kastelijn) en Chantal Rovers (ontbreekt op de foto).(Foto, Cor Delissen)
De winnaars zijn: Woef (Marjolein van Huijkelom), Doodle (Kitty van Sprang-Derks), Mogly (Linda van den Braak), Reno (Monique Kastelijn) en Chantal Rovers (ontbreekt op de foto).(Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Eerste lintjesregen voor huisdieren van Nederland

Dit jaar heeft Dierenspeciaalzaak Berry de Bruin in Best de eerste lintjesregen voor huisdieren van Nederland georganiseerd. Voor mensen is dit al jarenlang een begrip in Nederland maar voor huisdieren waren er nog geen lintjes.

Het idee komt uit de koker van Berry de Bruin en René Kastelijn. "We zien jaarlijks de lintjesregen voor mensen net voor Koningsdag. Huisdieren spelen tegenwoordig zo'n belangrijke rol in onze samenleving dat ook zij recht hebben op een lintje, daarom hebben we het initiatief genomen om dit te organiseren voor huisdieren", aldus René Kastelijn.

"Via Facebook hebben we mensen opgeroepen huisdieren voor te dragen die in aanmerking komen voor een huisdierenlintje. Dat kon het eigen huisdier zijn of dat van iemand anders. Het gaat dan met name om het verhaal erachter, zo kan een hond of kat het beste maatje van iemand zijn waardoor hij of zij niet meer eenzaam is of misschien heeft een huisdier wel op tijd alarm geslagen bij een brand of inbraak. Dat het idee leeft onder de mensen blijkt wel uit de reacties. Voor het eerste jaar zijn we tevreden over de inzendingen. Er zijn vijf huisdieren gekozen die op 26 april de eerste huisdierenlintjes van 2019 ontvingen. De Bruin; "Volgend jaar willen we dit wederom organiseren en nog meer inzendingen ontvangen om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken".

Meer berichten