Logo groeiendbest.nl
Ruim 17.000 euro was de opbrengst van deze editie (Foto, Cor Delissen)
Ruim 17.000 euro was de opbrengst van deze editie (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Levendige handel op vijfde editie Beursvloer

De vijfde editie van de Beursvloer, afgelopen donderdagavond gehouden in Quatre Bras, leverde veel deals op. De beurs was voor het eerst losgekoppeld van Oirschot. Daarvoor werd de Beursvloer afwisselend in de ene of andere plaats gehouden. Alhoewel het minder druk was dan tijdens de vier eerdere edities ontstond er toch een levendige handel.

Burgemeester Hans Ubachs opende de Beursvloer. Hij prees de organisatie met het opzetten van de beurs, die nu werd gehouden onder auspiciën van PleinBest. "Ik vind het prachtig om vanavond hier te zijn. Best bruist en hier bieden talenten hun ervaring en kunnen aan. Ik hoop dat de tafel waar de waarde van de gesloten contracten wordt bepaald, omkomt in het werk. En dat hoekmannen en hoekvrouwen goede adviezen geven. Het is mooi als mensen en partijen elkaar hier vinden, maar dat moet buiten de Beursvloer ook mogelijk zijn."
Met een slag op de gong en het afgaan van een confettikanon werd de beurs voor geopend verklaard.

Opzet

Partijen aanwezig op de beursvloer konden met elkaar in contact treden om met gesloten beurs elkaar vooruit te helpen. De hoekmannen en vrouwen hielden het overzicht en koppelden partijen aan elkaar. De diversiteit aan deals was groot.


Deals

Tom Lassing van PleinBest signaleerde ook dat het minder druk was dan voorheen. "Dat kan te maken hebben met het feit dat Oirschot niet meer meedoet. Twee gemeenten samen leveren toch meer reuring op dan één. En tot nu toe werd de Beursvloer georganiseerd door WBO. Een beroepskracht hield zich met de organisatie bezig, wij moeten het met vrijwilligers doen.
Ad Vogels van Het Goed sloot een deal met de toneelvereniging De Narrekap. "De Narrekap mag onze aanhangwagen gebruiken voor het vervoer van de decorstukken voor het toneelstuk over de Bata. In ruil daarvoor kunnen wij naar de voorstelling."
Ronald van Litsenburg van WBO sloot een deal met Reinier ten Katen van Seniorweb. "In de buurtkamer gaat Seniorweb een soort digitale APK houden. Seniorweb mag de buurtkamer van WBO in het Wilhelminadorp gratis gebruiken. In Cultuurspoor is al een soortgelijke activiteit, maar in het Wilhelminadorp nog niet. Als het werkt bouwen we het uit."
Willie Pluijm van buurtvereniging Leeuwerik sloot een deal met Loek@you, een organisatie die kinderen begeleidt, die zonder onderwijs thuis zitten. "Loek@you gebruikt onze oud-Hollandse spelen en zij verzorgen creatieve workshops voor de buurtvereniging."


Meer berichten