Logo groeiendbest.nl
Een dolle boel in Prinsenhof
Een dolle boel in Prinsenhof (Foto: )

Team GM wint 16e Bestse Buurtkwis

Op zaterdag 13 april werd door buurtvereniging Hoge Akker voor de 16e keer de Bestse Buurtkwis georganiseerd. Om 17.00 uur kwamen de teamleiders van de 42 teams naar Prinsenhof om de vragen -en opdrachtenboekjes op te halen.

Ze hadden tot half 11 de tijd om zich door de 5 opdrachten en de 75 vragen heen te worstelen. De eerste opdracht was om, indien mogelijk, als Snollebollekes verkleed naar Prinsenhof te komen en daar met z'n allen van links naar rechts te Snollebollen. Om half 7 schudde Prinsenhof op zijn grondvesten toen ca. 100 deelnemers van links naar rechts door de zaal stuiterden. Deelnemers, van jong tot oud, hadden zich uitgedost als Snollebollekes. De andere teamleden waren inmiddels druk bezig met de vragen of waren al met de andere opdrachten bezig. Er moest o.a. een fotocollage ingestuurd worden. Ook moesten er, met behulp van aanwijzingen, klompen gezocht worden in Best. Een andere opdracht bestond uit een kaart van Best met daarop de cijfers 1 t/m 10. Deze cijfers moesten gekoppeld worden aan foto's van gebouwen die er vroeger stonden. Tenslotte moest er ook nog een teamlid meedoen aan een muziekkwis.

Natuurlijk waren er dit jaar ook veel vragen en opdrachten die betrekking hadden op "Best 200 jaar". Maar er was ook een vraag die nogal wat beroering te weeg bracht. Dat was de vraag over de putdeksel. Die kreeg ook voor de organisatie op het laatst een verrassende wending.

Uiterlijk om half 11 moest alles weer ingeleverd zijn en kon men in Prinsenhof genieten van een drankje en ondertussen nakletsen met andere teams over de vragen en opdrachten.

Op een zeer leuke PowerPoint waren al de foto-prestaties van de teams te zien en werden ook de eerste 50 antwoorden getoond. Iets na half 12 begon de prijsuitreiking. De spanning steeg in de bomvolle zaal. Sommige teams doen mee voor de lol, maar bij sommige teams wordt er om elk punt keihard gestreden.

Voor de bovenste 10 teams waren er leuke prijzen beschikbaar. Na het oplezen van de teams die op de plekken 42 t/m 6 waren geëindigd steeg de spanning tot een hoogtepunt. Op nr. 5 eindigden de Venstars, nr. 4 werden de Kweetnietjes, nr. 3 de Bestweters, op nr. 2 de winnaar van vorig jaar "Met 2 punten verschil"en de winnaar van 2019 werd het team van atletiekvereniging G.M. met als teamleider Ben Saris. Met veel gejuich werden de beker en de medailles in ontvangst genomen. Wederom een zeer geslaagde Buurtkwis van Buurtvereniging de Hoge Akker waar ca. 600 Bestenaeren, van jong tot oud, een zeer leuke avond aan beleefd hebben.

Op de facebookpagina van de buurtvereniging kun je de foto's van de Buurtkwis bekijken. Ook staat er een leuk filmpje van de Snollebollekes-opdracht.

De organisatie bedankt hierbij alle sponsors en natuurlijk alle deelnemende teams voor hun enthousiaste deelname.


Meer berichten