Logo groeiendbest.nl
Foto:

Leerlingen Heerbeeck College overvallen door onderscheiding

Jeugdlintje voor Mats Keulstra en Jasper Versteegh

Twee leerlingen van het Heerbeeck College werden vorige week overvallen door de leden van de Jeugdraad en burgemeester Hans Ubachs. Mats Keulstra en Jasper Versteegh zaten ieder in hun eigen klaslokaal toen de delegatie binnenkwam. De beide tieners wisten niet wat er gebeurde. "Ik was erg geschrokken, ik snapte er niets van", reageerde Mats.

Elk jaar reiken leden van de Jeugdgemeenteraad een lintje uit aan jongeren, die daarvoor in aanmerking komen. Vanuit de gemeenschap kunnen kandidaten worden voorgedragen. Een werkgroep van de jeugdgemeenteraad kiest dan jongeren, die het lintje krijgen uitgereikt.


Mats Keulstra

Mats Keulstra kreeg het lintje omdat hij zeer actief betrokken is bij de atletiekvereniging Generaal Michaëlis. "Naast school, waar Mats dit jaar eindexamen mavo doet, en zijn eigen sportcarrière geeft hij ook nog twee keer per week training aan de jeugdpupillen A", sprak de burgemeester. "Dit doet hij met veel overgave en inzet. Hij is er altijd. Zelfs bij wedstrijden is hij er altijd bij om tips te geven en aan te moedigen. Mats is niet alleen een goed voorbeeld en een bron van inspiratie voor de jeugd van de atletiekvereniging, maar hij is ook echt een hele goede coach en trainer."
Mats (15) zelf stond na het officiële gedeelte nog op zijn benen te trillen. "Ik snap er niets van. Iedereen wist ervan, ik niet. Ik vind het wel een leuke verrassing en ben trots op het lintje. Ik train vooral kinderen in de breedte. Zij hoeven nog geen keuzes te maken en kunnen nog alle kanten op. Ik vind het leuk om door te geven wat ik zelf ook allemaal heb geleerd."


Jasper Versteegh

Jasper (14) is al enkele jaren actief bij voetbalvereniging Best Vooruit. Hij is keeper - speler van de JO14-1 en daarnaast zet Jasper zich uitgebreid in als vrijwilliger van deze vereniging. Dit doet hij op verschillende manieren.
Burgemeester Ubachs: "Hij is al een aantal jaar als scheidsrechter actief bij het fluiten van de jeugd en volgt hiervoor ook cursussen bij de KNVB. Veel zaterdagen is hij 's ochtends vroeg op het voetbalveld te vinden in zijn grijze scheidsrechter tenue. Jasper is ook al een paar keer ingezet als grensrechter bij wedstrijden van de hogere teams. Hij heeft ook een paar wedstrijden mogen fluiten bij PSV. Bij toernooien van de jeugd is Jasper ook altijd actief als scheidsrechter. Jasper geeft sinds een paar jaar training aan de mini's als hulptrainer. Jasper is er altijd. Hij is enthousiast en fanatiek. Hij gaat op een hele leuke manier met de kleintjes om en weet hen enthousiast te maken en te houden voor het voetballen."
Ook Jasper, leerling van havo 2, reageerde verrast op de uitreiking van het lintje. "Ik was verbaasd toen iedereen hier binnenviel. Ik vind het heel fijn om als vrijwilliger te werken. Het is leuk om te doen. Wel zijn mijn weken door alle activiteiten goed gevuld."


Meer berichten