Logo groeiendbest.nl
Bijna 150 zangers en zangeressen in één koor (Foto, Cor Delissen)
Bijna 150 zangers en zangeressen in één koor (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

'Het Passieverhaal maar dan anders' in de Lidwinakerk

Twee prachtige verhalen bezorgen kippenvel

Afgelopen dinsdag en woensdag was de uitvoering van 'The Passion Best 2019' georganiseerd door Projectkoor SOL. Deze avonden waren een cadeautje voor de ouderen, hun familie en belangstellenden. Burgemeester Hans Ubachs opende 'The Passion Best 2019'. Hij sprak over geloof, hoop, liefde en zorg voor elkaar.

Het bekende Lijdens- en Verrijzenisverhaal las geestelijk verzorger Joke Louwers en het schaduwverhaal las de negentienjarige student Teun Toebes. Zijn verhaal ging over het leven van Josje en is zo herkenbaar. Alleen het luisteren naar deze verhalen bezorgden vele toehoorders kippenvel!

Het grote Passionkoor o.l.v. Saskia Vos bestond uit zes koren en zij zongen afzonderlijk een lied. Het Dames Barbershopkoor Best Voices o.l.v. Toon de Vos zong als eerste het tedere nummer 'The Rose' met een verrassend prachtig slotakkoord. Daarna zong Gemengd Koor Best o.l.v. Mirjam Zweerts het moeilijke meerstemmige nummer 'Ken je mij?'. In het midden van het programma zong de jeugd. De jongeren van Sing4you zongen o.l.v. Vera Schippers het gevoelige lied 'Fix you' dat mede begeleid werd met een Hammond orgel. De tieners van Musicalstudio Batico o.l.v. Vera Schippers zongen het luchtige nummer 'Count on me' dat vrolijk klonk door de begeleiding van een ukelele.

De Gouden Appeltjes o.l.v. Marie Annick Canoy zongen een lied waarbij de zittende Passion koorleden enkele regels vanaf de zijkant meezongen en dat eindigde met een hartverwarmende solo van de jongste deelneemster. Het combo begeleidde op een voortreffelijke wijze dit aandoenlijke nummer.

Het organiseerde projectkoor SOL o.l.v. Saskia Vos zong het nummer 'Living Years' en dit lied heeft de pakkende tekst wat gaat over eerlijkheid en dat je tegen elkaar zegt wat je wilt zeggen voordat je elkaar kwijt raakt. Maar ook de gezamenlijke nummers waren groots, van zeer gevoelig naar imposant met het spetterende eindlied 'Iedereen is van de wereld'.

Een van de hoogtepunten was het zingen van 'See me, feel me' door een solist gevolgd door het Passionkoor. Dat ging over in vleugelmuziek terwijl mannen het met led-verlichte Kruis binnendroegen. De laatste muziektoon van de vleugel was de begintoon van het mooie nummer 'Don't worry about me'. Een complete verrassing was de intocht van de bag piper Willy McVean met het lied 'Amazing Grace':' ik was blind, maar nu kan ik zien, ik was verloren, maar nu ben ik gevonden'. De tekst was op de beamer te lezen zodat alle mensen mee konden zingen. Niet alleen het publiek was getroffen door deze bijzondere combinatie van indrukwekkende klanken met prachtige tekst.

Noemenswaardig is de geweldige samenwerking met de koren en met alle muzikanten. 'The Passion Best' komt tot stand door de fantastische inzet van alleen maar vrijwilligers. Hoe mooi is dat! Best kan terugkijken op 2 passievolle uitvoeringen.

Meer berichten