Logo groeiendbest.nl
Een zeer krasse oude dame; mevrouw Van den Dengen (Foto, Cor Delissen)
Een zeer krasse oude dame; mevrouw Van den Dengen (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

"Honderd jaar is verdomd oud"

Mevrouw L. van den Dengen-Langendoen honderd jaar

Gesteund door haar rollator komt mevrouw L. van den Dengen-Langendoen zaal Diamant van Kanidas binnenlopen. Honderd jaar is ze afgelopen zondag geworden en dat moet natuurlijk worden gevierd in het bijzijn van haar familie.

Burgemeester Hans Ubachs is gekomen om haar te feliciteren met een grote bos bloemen en een flinke taart met daarop 'Honderd jaar'. Samen met de burgemeester snijdt mevrouw Van den Dengen de taart aan. "Het is niet mooi in het midden aangesneden", constateert ze.
De honderdjarige woont nog maar kort in Best. "Tot voor een paar weken geleden woonde ze nog zelfstandig in Eindhoven", vertelt haar kleindochter. "Op zich ging het nog wel, maar ze vergeet regelmatig iets. Nu is ze hier opgenomen en wordt er voor haar gezorgd."
Mevrouw Van den Dengen, weduwe sinds 1997, kreeg zes kinderen, heeft tien kleinkinderen en vijftien achterkleinkinderen.
De burgemeester wil weten hoe ze honderd jaar is geworden. Gevat antwoordt de jubilaris: "Gewoon blijven ademhalen en dat doe ik nu nog steeds."


Vrolijk

Gevraagd naar wat ze zelf vindt van haar mijlpaal, zegt ze: "Honderd worden is verdomd oud. Ik ben gelukkig niet ziek en ben voor mijn leeftijd nog gezond. Ik slik ook bijna geen medicijnen. En een chagrijn ben ik ook niet, ik ben bijna altijd vrolijk."
De kleindochter vertelt dat mevrouw nog de krant leest. "Vorige week las ze een verhaal over ASML, maar dat snapte ze niet zo goed. Ze vroeg ons om uitleg. Een paar jaar geleden hield ze de politiek en sport nog bij."

Meer berichten