Logo groeiendbest.nl
De beide Plus eigenaren spelen met de burgemeester en Harry Smits (Foto, Cor Delissen)
De beide Plus eigenaren spelen met de burgemeester en Harry Smits (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Best krijgt eigen Monopoly spel

Wat wordt de Kalverstraat of
Grote Markt in Best?

Benieuwd wat de Kalverstraat van Best wordt? Of de Grote Markt? En wat is de favoriete wijk van Best? Na de zomer weten Bestenaren het als ze meedoen om het Bestse spel Monopoly te vullen.

In het kader van 200 jaar Best kwamen Erwin Kenter en Ton Henst van beide PLUS supermarkten op het idee om voor Best een eigen Monopolyspel te laten maken. Inwoners van Best hebben inbreng hoe het spel eruit moet komen te zien. Via Facebook en internet kunnen ze hun ideeën de komende drie maanden kenbaar maken

Vorige week werd de allereerste symbolische editie van Monopoly Best gepresenteerd. Initiatiefnemers PLUS Ton Henst en PLUS Erwin Kenter willen de inwoners van de gemeente Best betrekken in de ontwikkeling van het spel. De bekende straten en pleinen uit de gemeente worden verwerkt in het spel. De speldoos, het bord, de Kans- en Algemeen Fondskaarten: het hele spel wordt aangepast.
"Wij willen als PLUS supermarkten iets blijvends achterlaten", laat Ton Henst weten. "Ons streven is om mensen aan tafel te krijgen en hoe kun je dat het beste doen? Door ze een gezelschapsspel te laten spelen. Monopoly, een spel dat al jaren bestaat maar tot een lokale versie wordt omgevormd. Het moet een spel van en voor Bestenaren worden. Het 200-jarig bestaan was een mooi aanknopingspunt voor deze actie. Daarom hebben wij burgemeester Hans Ubachs en Harry Smits, beiden kartrekkers van 200 jaar Best, uitgenodigd voor de kick-off."
Ubachs en Smits namen het eerste symbolische exemplaar trots in ontvangst van Mr. Monopoly. In de Plussupermarkt speelden de initiatiefnemers een spel op een gereedstaande tafel met de burgemeester en Smits.


Rol

Inwoners uit Best hebben een duidelijke rol in de samenstelling van de inhoud van het spel. Zij kunnen via de Facebookpagina suggesties aandragen van straten en wijken die niet in het spel mogen ontbreken. Welke foto's moeten onderdeel van het spel worden? Best heeft maar één station, dus hoe moeten de andere stationsvakken worden ingevuld? Station Dijkstraten of station Koekoekbos? "Wij willen mensen uitdagen mee te denken over de invulling van het spel", vult Erwin Kenter aan. "Wij trekken daar de komende drie maanden voor uit. Daarna wordt beoordeeld wat wordt opgenomen en medio augustus kunnen klanten sparen voor Monopoly Best. De voorwaarden worden tegen die tijd bekend gemaakt."

De spellen worden in een gelimiteerde oplage geproduceerd. Monopoly Best wordt ontwikkeld door PLUS Ton Henst en PLUS Erwin Kenter in samenwerking met Identity Games.

Geef uw mening vanaf nu op Facebook: monopoly best of op internet: http://bestspel.nl.


Meer berichten