Logo groeiendbest.nl
Frans van Beerendonk, wethouder Stan van der Heijden, Bert van Drunen en René Westerlaken
Frans van Beerendonk, wethouder Stan van der Heijden, Bert van Drunen en René Westerlaken (Foto: )

Wethouder Stan van der Heijen krijgt witte klompen met logo 200 jaar Best

1 april was de start van de klompenmaand. Stichting Brabantse Klomp besteedt aandacht aan het thema Brabantse Klomp & Brabants Populierenlandschap. In april worden er in Best, Sint-Oedenrode, Liempde en Schijndel veel activiteiten gehouden die een relatie hebben met de klomp. Wethouder Stan van der Heijden (Jongerenpartij) en Bert van Drunen, voorzitter van het comité '200 jaar Best' kregen vorige week uit handen van Frans van Beerendonk en René Westerlaken vier paar witte klompen met het logo 200 jaar Best in rood.

Het gaat om een paar klompen voor mannenvoeten, een paar voor vrouwenvoeten en twee paar kinderklompen. "De klompen zijn gemaakt van populieren die zijn omgewaaid tijdens de storm van januari vorig jaar", sprak Frans van Beerendonk, voorzitter van de Brabantse populierenvereniging. "De omgewaaide bomen waren de aanleiding om de populieren langs de A2 te kappen. De bomen waren een gevaar voor het verkeer. Met de actie 'Wij houden jullie hier' willen wij meerwaarde geven aan het populierenhout als onderdeel van het verdienmodel en als bijdrage aan het cultuurlandschap. Samen met boeren en gemeenten moeten wij het buitengebied overeind zien te houden. Economische belangen en het belang van de boeren moeten daarbij wel in balans zijn."
Van Beerendonk wil het populierenhout laten toepassen in onder andere de bouw. "Er zijn al 20 projecten aangewezen waar we dit hout gaan gebruiken, drie ervan vinden plaats in Best."
Van Beerendonk doelde op de realisatie van het poortgebouw, het entreegebouw en de uitkijktoren in de nabijheid van BestZoo en Het Groene Woud in Best.
Bert van Drunen noemde de overhandiging van de klompen een mooi gebaar bij de start van de klompenmaand en de viering van 200 jaar Best.
Stan van der Heijden klonk enthousiast over de nieuwe toepassingen voor het populierenhout. "Het sluit mooi aan bij de toekomst van Best", aldus Van der Heijden. "Het past ook bij de toeristische visie van Best. We willen er vooral zijn voor gezinnen met kinderen."

Meer berichten