Logo groeiendbest.nl
Ruim 600 lopers gingen van start voor de 12 km (Foto, Cor Delissen)
Ruim 600 lopers gingen van start voor de 12 km (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Best tweede in gemeenteklassement

32e Nederlands Kampioenschap Veldloop voor Ambtenaren

De gemeente Best hield vorige week woensdag het 32e Nederlands Kampioenschap Veldloop voor Ambtenaren. Het sportfestijn werd gehouden op het terrein van Aquabest. Om half elf startten 601 lopers voor het parcours van 12 kilometer. Burgemeester Hans Ubachs had vooraf in de evenementenhal van Aquabest de sporters en wandelaars toegesproken en ze veel sportief succes toegewenst. Best eindigde op de tweede plaats in het gemeenteklassement, één punt achter Amsterdam. Wichard de Benis behaalde op de 12 km de eerste plaats (49,39 min.) in de categorie boven 55 jaar en op de 6 km werd hij tweede.

Het NK Veldloop werd gehouden in het kader van 200 jaar Best. 2.343 hardlopers en 1.174 wandelaars van een kleine 300 verschillende organisaties meldden zich voor het evenement aan. Het totaal aantal bezoekers bedroeg 4.500. Uit Zutphen waren lopers met drie busjes al een dag voor de veldloop naar Best gekomen om het parcours te verkennen.
Wichard de Benis, deelnemer aan de veldloop en lid van het organisatiecomité, kijkt met een goed gevoel terug op het kampioenschap. "Wij zijn dik en dik tevreden. Het was een super geslaagd evenement. De deelnemende gemeenten waren bijzonder positief over de organisatie. 'Deze editie stak uit boven de andere kampioenschappen' was een veel gehoorde reactie. Het totaalplaatje was compleet."

Meer berichten