Logo groeiendbest.nl
Foto:

Verkiezing 'Het leukste oude paard'

Isabella van der Wegen heeft haar paard Coco ingeschreven voor de verkiezing van 'Het leukste oude paard'. Om in aanmerking te komen voor de prijs heeft ze nog wat stemmen (internet) nodig. Via Groeiend Best doet Isabella een oproep om op haar paard te stemmen. Bit Magazine en Stichting De Paardenkamp organiseren de verkiezing, die loopt tot en met 11 april.

Coco is nu 34 jaar, wat al behoorlijk uitzonderlijk is voor een paard. "Ik heb Coco leren kennen op een manege waar ze via de slager terecht was gekomen", vertelt Isabella. "Omdat Coco weliswaar 'groen' was maar verder gezond, eindigde ze godzijdank niet in de vitrine maar in de stal van de manege. Ik viel als een blok voor haar. Dacht aanvankelijk met een pittige ruin te maken te hebben maar het bleek een pittige merrie te zijn. Voordat ik haar 'mijn paard' mocht noemen, wilde ik eerst zeker weten dat ik haar ook kon onderhouden. Toen ik dat wist, durfde ik het aan. Sinds 21 januari 1994 mag ik haar 'mijn paard' noemen. Coco heeft me sindsdien altijd door dik en dun gesteund. Een maand na haar aanschaf werd ik ernstig ziek. Zij heeft me er letterlijk doorheen gesleept. Ik merkte aan haar meteen dat het met mij beter ging, want ik was meteen weer 'zandruiter'. "Jij bent weer beter en denkt dat je kunt rijden? Laat maar eens zien dan!" Hahaha.


Rots in de branding

Sindsdien hebben Isabella en Coco al heel veel leuke dingen samen beleefd. "Helaas is mijn gezondheid niet echt betrouwbaar, maar telkens weer was Coco als een rots in de branding voor mij daar. Gelukkig gaat het de meeste tijd goed met mij hoor. We hebben veel leuke ritten gemaakt en momenten beleefd. In oktober 2017 ben ik zelfs voor het eerst met haar naar het strand geweest, dankzij een post op Facebook.

Stemmen

En nu? "Nu heb ik haar ingeschreven voor 'Het leukste oude paard'. Je kunt via de site www.hetleuksteoudepaard.nl op haar stemmen. Ze is het enige paard uit Best dat meedoet dus als je in het menu 'stemmen' alleen de plaatsnaam invult en dan op 'zoeken' klikt, vind je haar al.
Het gaat niet om grote geldbedragen of groot gewin. Het gaat om een professionele fotoshoot en een paar zakken seniorenvoer, maar het belangrijkste voor mij: Ik gun haar die titel zo graag. Ze verdient het om het leukste oude paard te zijn, we hebben nog zoveel stemmen nodig. Wilt u ons helpen?"

Meer berichten