Logo groeiendbest.nl
Foto:

Sander Bakx wint publieksprijs BoekGoud 'Thrillers - Fictie'

  Het boek 'De rode admiraal' werd door het lezend publiek verkozen tot winnaar in het genre 'Thrillers - Fictie'. Sander Bakx, woonachtig in Best, kreeg vrijdag 22 maart 2019 het felbegeerde BoekGoud overhandigd tijdens het Soester Boekenbal. Jaarlijks wordt als tegenhanger van het Boekenbal (voor gevestigde namen), de BoekGoud-prijs uitgereikt aan (veelal) debuterende auteurs.

De publieksprijs is de prijs van het lezende publiek. Ruim tienduizend enthousiaste lezers bepaalden wat de beste boeken van 2018 waren. Via een online verkiezing streden de boeken onderling om de winnaar te worden in hun eigen genre. Sander Bakx won de publieksprijs met het boek 'De rode admiraal - De reïncarnatie van een vlinder uit de 21ste eeuw'. Enkele lovende woorden van de stemmers luidden: "Het boek heeft meerdere lagen die je kunt ontdekken. Vooral de poëtische kracht van bepaalde passages en het spel met metaforen spreken mij erg aan. Overal is goed over nagedacht en dat lees je terug." "Het futuristische perspectief waardoor je in dit boek verrast wordt zal je hoe dan ook aan het denken zetten."

Samenvatting

Leon wordt wakker naast zijn vrouw Vanessa. Zij is die nacht overleden. In plaats van de ambulance te bellen besluit hij, met de hulp van Hans, Vanessa weer tot leven te wekken. Hans weet hoe hij organen kan klonen en middels de nieuwste technologieën ervoor kan zorgen dat Vanessa weer als vanouds door het leven gaat. De rode admiraal is een literaire thriller die een kijkje neemt in het leven van een man die zijn vrouw koste wat kost weer terug wil brengen. En het geeft antwoord op het raadsel hoe Vanessa, een vrouw die door iedereen geliefd werd, zo jong is komen te overlijden.

Over de auteur

Sander Bakx, docent, vader, man, heeft in het schrijven zijn medium gevonden om mensen deelgenoot te maken van zijn angsten. Insecten en religie, wetenschappers en technologie zijn allemaal ongrijpbaar. Als hij denkt te snappen hoe de wereld in elkaar zit, dan ontsnapt er ergens weer een insect en is de wereld raadselachtiger dan daarvoor. Eng en onvoorspelbaar. De natuur zorgt voor nieuw leven. De grootste vijand daarvan is de denkende, onderzoekende, vragende mens. Iedere beantwoorde vraag leidt tot nog meer vragen. De antwoorden komen pas, meent Sander, zodra we stoppen met vragen stellen.

Meer berichten