Logo groeiendbest.nl
Ine Meeuwis, opnieuw voor vier jaar gekozen
Ine Meeuwis, opnieuw voor vier jaar gekozen (Foto: )

Ine Meeuwis opnieuw in Provinciale Staten

Donderdag 28 maart zijn, in een bomvolle Statenzaal in het provinciehuis in Den Bosch, temidden van familie, vrienden en pers, de nieuwe leden van Provinciale Staten van Noord-Brabant beëdigd.

Uitslag verkiezingen in Brabant

Bij de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart jongstleden behaalden 12 politieke partijen voldoende stemmen voor de in totaal 55 zetels in de Staten van Noord-Brabant. De zetelverdeling: VVD 10, Forum voor Democratie 9, CDA 8, D66 5, GroenLinks 5, SP 5, PVV 4, PvdA 3, 50PLUS 2, Partij voor de Dieren 2, CU-SGP 1 en Lokaal Brabant 1 zetel.


Best

Bestenaar Ine Meeuwis, al Statenlid voor D66 in de vorige periode, stond bij deze verkiezingen op plek 5 van de D66-lijst in Brabant. Ze behaalde 1707 stemmen. Daarmee werd Ine ook voor de bestuursperiode 2019-2023 gekozen in de Staten van Brabant. Ine: "Ik ben heel blij dat ik weer als volksvertegenwoordiger mag optreden in onze mooie provincie. We hadden een fantastische campagne. D66 heeft in Brabant een beter resultaat behaald dan in de andere provincies. Daarin zien wij een bevestiging van het beleid van de afgelopen vier jaar, waarin D66 in een coalitie met VVD, PvdA en SP daadwerkelijk beweging in Brabant heeft gebracht. Zeker op landbouw- en energiegebied."

Of D66 wederom een gedeputeerde mag leveren in Brabant is nog niet bekend; informateur Huijbregts voert op dit moment vervolggesprekken met een aantal partijen.

Meer berichten