Logo groeiendbest.nl
Jan Vogels, 40 jaar lid
Jan Vogels, 40 jaar lid (Foto: )

Huldiging jubilarissen Dye van Best

Op 19 maart hield erfgoedvereniging Dye van Best zijn jaarlijkse ledenvergadering. Otte Strouken, bestuurslid van Brabant Heem, was naar Best gekomen om twee leden, te weten Jan Vogels en voorzitter Harrie van Vroenhoven uitgebreid lof toe te zwaaien voor hun vele verdiensten in 40 jaar lidmaatschap.

Jan Vogels is vanaf de oprichting lid van de Werkgroep Dialecten en lid van de Werkgroep Interviews. Ook heeft hij nog meegeholpen met het blootleggen van de fundamenten van de oude Odulphuskerk. Hij had misschien toen nog niet zoveel verstand van archeologie maar hij kon wel goed met "schup" werken en die konden we toen wel gebruiken. Het afgelopen jaren heeft Jan uitgebreid onderzoek gedaan naar het neergestorte vliegtuig langs de Hokkelstraat, voorheen de Nieuw Dijk.
Voorzitter Harrie van Vroenhoven is in 1979 lid geworden van de Werkgroep Archeologie en monumenten en betrokken geweest bij de restauratie, educatie en boek-publicatie van de oudste boerderij van Nederland: de Aarlese Hoeve. ('t Goet te Aarle).
Sinds 2007 is Harrie voorzitter en vertegenwoordiger naar de gemeentelijke monumenten commissie. Harrie heeft vele nieuwe activiteiten op het gebied van Heemkunde geïnitieerd, zoals het digitaliseren van kadastrale kaarten, kunst als erfgoed, immaterieel erfgoed, interview groep, educatie, website en maandelijkse Nieuwsbrief.
Daarnaast heeft hij veel aandacht voor het behoud van natuurhistorisch landschap. Op zijn initiatief is Best verrijkt met een bankje voor honderd-jarigen, toponiemenbankjes, een luisterkei over de gevechten in Best in WOII en heeft ondersteuning gegeven bij het totstandkomen van de Tiendschuur in het Land van Bosch.

Een oorkonde en zilveren draaginsigne van Brabant Heem werd uitgereikt. Namens de eigen vereniging werd een fraai beeldje overhandigd.


Meer berichten