Logo groeiendbest.nl
Het Gelredome trilde op haar grondvesten
Het Gelredome trilde op haar grondvesten (Foto: )

Rob Kemps steelt de show op twee uitverkochte avonden

"In het Gelredome hebben we dit nog nooit meegemaakt"

Bussen vol met Bestenaren, mensen die op eigen gelegenheid van Best naar Arnhem reizen, en uit alle andere delen van het land trokken feestvierders vrijdag- en zaterdagavond naar het Gelredome. Tweemaal uitverkocht huis, 60.000 bezoekers die helemaal uit hun dak gingen onder leiding van Bestenaar Rob Kemps. Veel artiesten traden tijdens de avonden op, maar Rob Kemps was de rode draad. "Ik heb zondag mensen van het Gelredome aan de lijn gehad", zegt Adrie van den Berk van Berk Music, samen met Matrixx evenementenorganisatie verantwoordelijk voor het festijn, "maar dit hadden ze nog nooit meegemaakt. Het was beter dan bij Justin Bieber."

De feestact Snollebollekes is niet alleen Rob Kemps, ook de DJ's Jurjen Gofers en Maurice Huismans maken deel uit van de act. De formatie is bekend van hits als Vrouwkes, Alaafrojack en Links-Rechts, nummers die er bij het publiek in het Gelredome als koek ingingen.
"In eerste instantie wilden we alleen het veld van het Gelredome afhuren", zegt Adrie van den Berk. "Goed voor vijf- tot tienduizend bezoekers. Toen we dat wereldkundig maakten, bleek dat de vraag naar kaarten veel groter was. In drie kwartier was het hele Gelredome uitverkocht. De tweede avond was binnen één uur uitverkocht. Het was een feest van het begin tot het eind, geweldig."
Veel bezoekers hadden zich carnavalesk uitgedost. "Al buiten het stadion heerste vanaf 13.00 uur sfeer. Om 18.00 uur ging het stadion open en werden mensen vermaakt door dj's", laat een toeschouwer weten. "Om 20.00 uur was het volle bak, met veel Bestenaren in het VIP-vak. Bijzonder was de LUV-act die Rob deed met Patty Brard en Roy Donders. Aan het eind van de avond lag het hele stadion vol confetti, kilo's."


Ongekend

Adrie van den Berk noemt de avonden ontzettend geslaagd. "Het was ongekend, we krijgen alleen maar positieve berichten binnen, een geweldige liveshow met veel artiesten uit onze eigen stal. Rob was de rode draad door het programma. Hij is een geweldige entertainer, dat is zijn grote kracht.

Zijn mimiek maakt hem

tot een rasartiest. Hij heeft een geweldig charisma, dat heb je of je hebt het niet."


Bijtanken

Rob Kemps moet na de drukke dagen even bijtanken. Zijn telefoon staat uit. "Rob heeft in alle media gestaan, wij hebben hem afgeschermd om te voorkomen dat er te veel stress zou ontstaan. Hij was na afloop in de zevende hemel", reageert Van den Berk namens Rob.
Hoe het nu verder moet weet Adrie van den Berk nog niet. "Daar moeten wij eens voor gaan zitten. De avonden waren geen zeven of een acht, eerder een elf of een twaalf waard."

Meer berichten