Logo groeiendbest.nl
Aan alle tafels werd druk gediscussieerd
Aan alle tafels werd druk gediscussieerd (Foto: )

Inloopbijeenkomst voorontwerp bestemmingsplan buitengebied druk bezocht

Er moet een nieuw bestemmingsplan buitengebied worden opgesteld. In de buurthuizen van buurtvereniging Aarle en OVS werden vorige week inloopbijeenkomsten gehouden.

Bewoners van het buitengebied en andere betrokkenen konden kaarten bekijken en een gesprek aangaan met ambtenaren, die met de laptop bij de hand de gegevens, zover die bij de gemeente bekend waren, up to date konden maken. De belangstelling was groot vorige week maandag in het buurthuis van Aarle.

Henk van Kuik, voorzitter van buurtvereniging Aarle, was zelf ook aanwezig om de belangstellenden te ontvangen. "Er zijn op het vroege tijdstip al veel mensen", constateerde Van Kuik. "Het zal ook wel te maken hebben met uitbreidingsplan Aarlesche Erven. Veel bewoners van de buurt krijgen er mee te maken en dan is het zaak om de stukken goed op orde te hebben."


Aanpassen

Ook Marc van Schuppen (Best Open), verantwoordelijk wethouder, is op de fiets naar het buurthuis gekomen om zich op de hoogte te stellen van de gang van zaken. "Er zijn om vier uur 's middags al veel tafels bezet. Mensen zijn blijkbaar nieuwsgierig hoe het allemaal is ingetekend. Ieder individu wil weten wat er met zijn grond gebeurt. Belangrijk is ook om te kijken of onze gegevens allemaal kloppen. Klopt het niet, dan kunnen ambtenaren direct op de laptop zaken aanpassen."

Ook Jan van den Boom schuift bij een ambtenaar aan. "Eigenlijk zijn we nu over ons graf heen aan het regeren", vindt Van den Boom. "Maar we moeten wel een aantal zaken behouden vind ik."

Peter Goedhart van de gemeente geeft aan dat de inloopbijeenkomst het begin is van het opzetten van een nieuw bestemmingsplan buitengebied. "Dit is een eerste stap op weg naar een nieuw bestemmingsplan. Een denkprent waar we straks verder mee kunnen. Afhankelijk van wat er binnenkomt, kunnen we snel handelen."

Meer berichten