Logo groeiendbest.nl
Foto:

Jeugdraad haalt geld op voor goed doel KIKA

De Jeugdraad haalde in de laatste maand van het vorig jaar geld bij elkaar voor stichting KIKA (Kinderen Kankervrij). Vorige week donderdag werd tijdens de vergadering van de Jeugdraad aan Pamela van de Loo, vertegenwoordigster van KIKA, een cheque van 124,85 euro overhandigd. De raadsleden hadden het bedrag ingezameld door het verkopen van zelfgemaakte wenskaarten.

"Wij zijn blij met het geld", sprak Pamela van de Loo. "We gebruiken donaties voor nieuw onderzoek naar betere medicijnen om kinderen met kanker beter te maken."
Teun, Len en Timo overhandigden Pamela de cheque.


Werkzaamheden

Myrthe Egging stelde tijdens de vergadering de werkzaamheden bij kindcentrum De Kiezel aan de Secretaris L Jansenstraat aan de orde. "We hebben tijdens de rioleringswerkzaamheden in de buurt van De Kiezel gezien dat er gevaarlijke situaties ontstonden. Terwijl de kinderen werden gebracht en gehaald werden materialen over de looppaden getakeld. Diverse ouders en kinderen vonden dat gevaarlijk en vroegen zich af wat er zou gebeuren als die materialen uit de takels zouden vallen. Onze vraag is: is het mogelijk om in vergunningen en aanbestedingen op te nemen dat tijdens de momenten dat kinderen naar school gaan en uit school komen er geen takelwerk mag worden uitgevoerd vlakbij of over de looppaden."
Wethouder Rik Dijkhoff (VVD) was aanwezig om de vraag van Myrthe te beantwoorden. "Het verbod is er al, dat hoeven we dus niet apart op te schrijven. Het is inderdaad zo dat er getakeld werd terwijl kinderen en ouders er liepen. Ik heb het zelf gezien vanuit mijn appartement boven MGM. De weg had helemaal afgezet moeten worden en dat is niet gebeurd. Het was de bedoeling dat kinderen en ouders zouden omlopen. Een aantal mensen heeft dat niet gedaan. We zullen dat in de toekomst beter aangeven."


Jeugdlintje

Om het Jeugdlintje, uit te geven door de Jeugdraad, bekend te maken en kandidaten aan te melden is er een flyer gemaakt. Tot 15 februari kunnen mensen kandidaten voor het Jeugdlintje aanmelden. Daarna beslist de werkgroep wie het Jeugdlintje krijgt. Zie ook het artikel op pagina 3.


Meer berichten