Logo groeiendbest.nl
De voorbereidingen voor de tocht
De voorbereidingen voor de tocht (Foto: )

Klimboom in actie voor Ronald McDonaldhuis

Op woensdagavond 19 december, hield Kindcentrum De Klimboom een lampionnentocht door de wijk. Onderweg en aan het eind in school, kwamen de kinderen en ouders allerlei kerstactiviteiten tegen. Allemaal bedoeld om samen te komen tot een mooi bedrag voor een goed doel: het Ronald Macdonaldhuis in Veldhoven.

In het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen, die ernstig ziek zijn en die zijn opgenomen in het Máxima Medisch Centrum. Het Huis krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

In de weken voorafgaand aan 19 december, waren medewerkers van het Ronald McDonaldhuis al op bezoek geweest om de kinderen te vertellen over het huis. En zo ontstonden vele ideeën om wat geld bij elkaar te krijgen. Er werden bijvoorbeeld lampionnen gemaakt, lege flessen zijn verzameld, kinderen bakten heerlijke kerstkoekjes en de bovenbouw (oudste leerlingen) organiseerden een sponsorloop 'De SantaRun'. Ook was er op de avond een eigen gemaakte film en een schoolorkest dat van half 5 tot 's avonds half 9 zorgde voor een echt kerstorkest. Leerkrachten, kinderen en ouders genoten van de mooie avond.

In de aanloop naar de kerstviering werd al veel opgehaald, op de avond zelf werd het bedrag alsmaar hoger. Vrijdag kon er geteld worden en kwam men tot een onverwachte hoge opbrengst van maar liefst €4769,71 !

Meer berichten