Logo groeiendbest.nl
Op tweede kerstdag werd volop geschaatst (Foto's, Cor Delissen)
Op tweede kerstdag werd volop geschaatst (Foto's, Cor Delissen) (Foto: )

Winterfestijn trekt veel schaatsend publiek en evenementenbezoekers

Het Winterfestijn op het Dorpsplein heeft de afgelopen week veel publiek getrokken. In de eerste week waren het vooral leerlingen van de Bestse basisscholen die de schaatsen 'onderbonden' en hun rondjes reden op de schaatsbaan, op de laatste schoolschaatsdag waren ook leerlingen van het Heerbeeck International College op de baan te vinden. "Het initiatief is van de school zelf uitgegaan", zegt organisator Martijn van Dijck. "Volgende keer willen we dat verder uitbouwen. En we willen het Winterfestijn minstens 24 dagen mogelijk maken."

Het Winterfestijn zorgt in het centrum van Best al jaren voor veel gezelligheid en reuring. Ook dit jaar, voor de zesde keer, is dat het geval. Jos van Alphen en Martijn van Dijck klinken dan ook tevreden over de gang van zaken tot en met tweede kerstdag. "Het is wel jammer dat we het eerste weekend nog niet open mochten gaan", zegt Van Dijck. "In dat weekend was het koopzondag en dat was een mooie combinatie geweest met het schaatsfestijn. Overal in de regio waren de schaatsbanen wel open, maar in Best mocht dat pas na het weekend. We zijn toen veel inkomsten misgelopen en dat haal je niet meer in. Maar we zijn tevreden over hoe het tot nu toe is gegaan. De samenwerking met het Heerbeeck College is goed bevallen. Gymdocent Tom van de Loo kwam tijdens de reünie van het jubilerende Heerbeeck College met het idee om met leerlingen te schaatsen en dat willen we volgende keer uitbouwen en een vervolg geven. Gelukkig kunnen we bouwen op de medewerking van veel vrijwilligers. Zonder hen hadden we dit niet kunnen doen."


Programma

Naast het schaatsen heeft het Winterfestijn nog veel andere evenementen te bieden in het paviljoen en op de baan. Zo was er afgelopen vrijdag veel animo voor het kratjesschuiven. Er deden dit jaar meer teams mee dan voorgaande jaren. Ook livemuziek speelde een belangrijke rol. Er waren optredens van WTF-R Collective, Challenge, Out of the Basement en Groove Foundation.
Op Nieuwjaarsdag werd de aftrap gegeven van 200 jaar Best. Kinderen tot 12 jaar konden gratis schaatsen, een cadeau van de organisatie aan de Bestse jeugd. Voor ondernemend Best werd een inspiratieborrel gegeven. Zondag wordt het Winterfestijn afgesloten met een smeltfeest.

Meer berichten