Logo groeiendbest.nl
Foto:

Rollatortraining en Rollator APK zinvol?

Ja u leest het goed. Naast alle recente aandacht voor het veilig gebruik van een scootmobiel, aandacht die die u zeker niet zal zijn ontgaan, is het ook verstandig om aandacht te besteden aan het veilig gebruik van uw rollator. Ook die mag geen technische mankementen vertonen en ook met een rollator moet u goed uit de voeten kunnen. Uit een onderzoek van Consument en Veiligheid blijkt immers dat ook met een rollator veel ongelukken gebeuren, ongelukken die vaak voorkomen hadden kunnen worden. Dit kan enerzijds door uw rollator regelmatig te laten nakijken en indien nodig te laten repareren en anderzijds door uw behendigheid te testen en te verbeteren.

Om alle rollatorgebruikers in de gemeente Best hierin tegemoet te komen wordt daarom een rollatorspreekuur georganiseerd in Bestwijzer en wel op 11 december a.s. van 14.00 uur tot 16.00 uur. Aan deze middag kunt u gratis deelnemen. De aanwezige ergotherapeut en oefentherapeut Cesar zullen u dan eerst in een gezamenlijke presentatie instructies geven over het gebruik van uw rollator. Daarna zullen zij controleren of uw rollator op de juiste hoogte is afgesteld en geen gebreken vertoont. Mochten er gebreken gevonden worden, denk bijvoorbeeld aan een slecht afgestelde rem, dan zijn er ook deskundige monteurs van het Repair Café Best aanwezig om ervoor te zorgen dat uw rollator direct gerepareerd wordt. Ook is er een parcours aangelegd waar u onder begeleiding dagelijkse situaties kunt oefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het omgaan met stoeptegels die door boomwortels omhooggeduwd zijn, hoge stoepen, hellende trottoirs etc.

Schroom dus niet en kom met uw rollator (onder het motto "Baat het niet dan schaadt het niet" en "Bewegen is sowieso gezond") op 11 december om 14.00 uur naar Bestwijzer, Zonnewende 173, Best. Meer informatie nodig? Neem dan contact op met Infopunt Bestwijzer, telefoon 0499-770110 (bereikbaar: maandag t/m vrijdag 8.30 – 12.30 uur), email E: infopunt@wbo.nl

Meer berichten