Logo groeiendbest.nl
Foto:

Wethouder Rik Dijkhoff slaat eerste paal voor zonneveld aan Eindhovenseweg-Zuid

Wethouder Rik Dijkhoff heeft vorige week vrijdag officieel de eerste paal geslagen voor het zonneveld aan de Eindhovenseweg-Zuid. Het zonneveld, een initiatief van Gerald van Kessel, telt als het gereed is bijna 20.000 zonnepanelen. Bijzonder is dat het zonneveld in het landschap wordt ingepast. Er is veel aandacht voor de natuurwaarden en ook educatie speelt een grote rol.

Wethouder Rik Dijkhoff bediende geroutineerd een machine die de aluminium palen de grond intrilt. Door een hendel over te halen, schoof de draagpaal soepel de grond in.
Het terrein aan de Eindhovenseweg-Zuid is omheind. Het is binnen de omheining in vier vakken verdeeld. In totaal worden er 2700 palen geplaatst. Dit karwei is zaterdag klaar. In januari worden de zonnepanelen aangebracht. "We hebben even wat problemen gehad met de levering van de zonnepanelen", legde Gerald van Kessel op het terrein uit. "We willen hier zo zuiver mogelijk in staan en dat bleek niet helemaal te stroken met onze leverancier. Omdat de palen al zijn geleverd, moeten we even kijken dat de palen goed aansluiten op de te leveren panelen. We zijn op zoek gegaan naar een andere leverancier en het ziet er naar uit dat alles volgens plan wordt geleverd. We gaan voor kwaliteit, ook als we kijken naar de landschappelijke inpassing."


Constructie

De panelen liggen straks aan de zijkant 80 centimeter van de grond. In het midden bereiken ze een hoogte van 2 meter. "Ze worden zo geplaatst en gemonteerd dat de panelen er niet af kunnen waaien als de wind eronder slaat", legde Gerald van Kessel uit.
Met kerst staan alle tafels er en in januari worden in 14 dagen de zonnepanelen gemonteerd. "Het is het eerste veld in Nederland waar de panelen van oost naar west worden gelegd", legde een medewerker van het montagebedrijf uit. "Dat levert veel power op, meer dan alleen een opstelling op het zuiden."

Meer berichten