Logo groeiendbest.nl
Foto:

Bouw van Zonnepark Welschap begonnen Na meer dan een jaar

Nog enkele tientallen paneeldelen beschikbaar van voorbereidingen is de bouw van Zonnepark Welschap vandaag van start gegaan met de onthulling van het bouwbord. Op vliegbasis Eindhoven wordt het grootste postcoderoos project van Nederland gerealiseerd: vanaf begin 2019 wekken 850 omwonenden hier met 11.040 zonnepanelen collectief zonne-energie op.

De aftrap van de bouw werd verricht door Kolonel Boekholt, commandant van de vliegbasis Eindhoven, samen met vertegenwoordigers van het Zonnepark Welschap, de gemeente Eindhoven, Greenchoice en Kieszon. Het bouwbord dat te zien zal zijn op Flightforum werd feestelijk onthuld. Geïnteresseerden kunnen vanaf deze plaats komende maanden de voortgang van de werkzaamheden volgen. De bouw van het zonnepark zal in een korte tijd afgerond worden, de verwachting is dat vroeg in het nieuwe jaar met de leveringen van zonne-energie begonnen kan worden.

Zonnepark Welschap biedt de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst door te investeren in zonne-energie, ook voor degenen die geen zonnepanelen op eigen dak kunnen of willen plaatsen. Deelnemers profiteren van een door de overheid gegarandeerde 15 jaar vrijstelling van energiebelasting, en zo wordt duurzaamheid gecombineerd met een direct financieel voordeel.

Zonnepark Welschap is ontstaan uit een samenwerkingsovereenkomst tussen vliegbasis Eindhoven, de gemeente Eindhoven en Coöperatie Zonnepark Welschap, een initiatief gedragen door vijf lokale energiecoöperaties en -verenigingen (040energie, Best Duurzaam, KempenEnergie, 03energie en Veldhoven Duurzaam). Voor de ontwikkeling van het zonnepark is een samenwerking aangegaan met Greenchoice. De bouw wordt gerealiseerd door Kieszon, een bedrijf dat al veel grote zonneparken opgeleverd heeft.

Best Duurzaam kan met tevredenheid terugkijken op het resultaat van de voorlichtingsactiviteiten in dit voorjaar, veel Bestenaren hebben zich opgegeven om deel te nemen aan het Zonnepark Welschap. En zo te investeren in een duurzame toekomst.

Best Duurzaam is een coöperatie voor en door inwoners van Best die zich met adviezen en bewustwordingsprogramma's inzet om het milieu te verbeteren en de energierekening te verlagen. Enkele tientallen paneeldelen op het Zonnepark zijn mogelijk nog beschikbaar. Geïnteresseerd? Neem contact op met Zonnepark Welschap, info@zonneparkwelschap.nl of ga naar www.zonneparkwelschap.nl

                                                                                        

Meer berichten