Logo groeiendbest.nl
Foto:

Originele en spannende Sinterklaas voorstelling in 't Tejaterke

Afgelopen weekend viel er veel te beleven voor groot en vooral voor klein bij de Sinterklaasshow van Stichting Sinterbest. Sint was met zijn Pieten speciaal hiervoor naar het Tejaterke in Best gekomen. "Ik was toch in de buurt", zo zei hij, "en we hebben daar elk jaar weer geweldig veel zin in". En dat was te merken!

Natuurlijk waren alle bekende Pieten er, één Piet ontbrak echter: de lieve oude Piet Pallandra. Zij is dit jaar met welverdiend pensioen gegaan. Dat zorgde meteen voor problemen met HoofdPiet Pedro. Mien Poets en de Commissaris waren er ook weer en zoals gewoonlijk was er een gastspeler: een nieuwe buurman voor Mien. En hoe het kwam dat Mien het poetsen wat verwaarloosde, daarvoor moet U maar gauw nog een kaartje kopen.

Het is beslist de moeite waard, want het spel was zeer levendig, de kinderen werden betrokken bij de liedjes, met veel enthousiasme ten gehore gebracht door de live band. En natuurlijk gaven de kinderen luidkeels commentaar op de gebeurtenissen. Zou het allemaal wel goedkomen? De Pieten Martino, Gallito, Uniko en Pepita waren duidelijk weer in hun element en speelden zeer herkenbaar hun rol met veel plezier. Piet Pedro zorgde nog voor een verrassing en Piet Lepu opende de show zoals vanouds: met veel en aanstekelijk enthousiasme kwam hij op en kreeg meteen de hele zaal mee. Dat de jongste kinderen vooraan op de matten op de vloer vlak bij het speelveld konden zitten droeg daar veel aan bij.

Spannend werd het met een heuse achtervolging, waarbij diverse voertuigen betrokken waren. En Sinterklaas? Die had wel wat moeite met de modernisering van het Sinterklaasfeest, maar uiteindelijk loste hij alles met een warme glimlach op. Zeker ook een pluim voor het decor met schitterende kleuren in Sinterklaas sfeer, de decorploeg van Sinterbest op zijn best!

Het stuk werd natuurlijk besloten met een groot feest: alle kindjes mochten bij de Sint en Piet op de foto en kregen een leuk kadootje. En de limonade voor de kleintjes was geheel voor rekening van de Sint.


Traditie

Met de komst van Sinterbest, 3 jaar geleden opgericht door Vincent Knuever en Peter Millenaar sr, is Best een prachtige traditie rijker geworden die dit jaar maar liefst 11 voorstellingen telt. Bovendien zijn de toegangsprijzen verlaagd en zeer kindvriendelijk: 6 euro.

Kaartjes zijn nog verkrijgbaar voor de voorstellingen van woensdag 28 november (15:00 uur), zaterdag 1 december (11:00, 13:00 en 15:00 uur) en zondag 2 december (11:00 uur)

Voor kaartverkoop zie: www. sinterbest.nl en tevens verkrijgbaar bij: Snoeperij de Bonte Koe, Hoofdstraat 12, Intertoys, Hoofdstraat 8, Buutvrij, Heuveleindseweg 6C, Choco & Zoet, Wilhelminaplein 64 en Pannenkoekenhuis De Rode Haktol, Nieuwedijk 37, Oirschot. Ook bij PLUS Ton Henst en PLUS Erwin Kenter zijn kaarten voor de voorstellingen te koop. En als je nog volle spaarkaarten hebt, kun je die daar ook nog inwisselen bij de service balies.

Meer berichten