Logo groeiendbest.nl
De blije ontvangers en de (ex)voorzitters van Stichting Kringloop Handmelken (Foto, Cor Delissen)
De blije ontvangers en de (ex)voorzitters van Stichting Kringloop Handmelken (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Stichting Kringloop Handmelken keert 20.000 euro uit aan goede doelen

Woensdag 21 november werden er weer, voor het eerst in twee jaar tijd, cheques uitgereikt aan goede doelen. Dat de uitreiking zolang op zich heeft laten wachten heeft een reden: vorig jaar werd Stichting Kringloop Handmelken door de belastingdienst verrast met een aanslag BTW over de jaren 2012 t/m 2016. Hiervoor moesten gelden worden gereserveerd. Een procedure tegen die aanslag loopt nog.

Op de benefietmiddag, die plaatsvond in café Dokus, waren afgevaardigden van zeven stichtingen, te weten de Wensambulance, de Voedselbank, Harapan, Hibiscus, Balirunners, Kwataniza en de zusters Franciscanessen, uitgenodigd.

Na het nuttigen van een kopje koffie kregen de afgevaardigden om de beurt de kans om hun project te presenteren en toe te lichten, waaraan het bedrag van de cheque zal worden besteed. Wiet Gilsing, oud voorzitter van Stichting Kringloop Handmelken, maakte vervolgens bekend hoe hoog het toegekende bedrag was.

Henk van Gerven van de stichting Balirunners vertelde zichtbaar aangedaan dat met het toegekende bedrag een aantal Indonesische kinderen met een voetafwijking door middel van een operatie en een drie maanden durende revalidatie een betere toekomst tegemoet zullen gaan. Ook de andere genodigden waren erg verheugd met de cheques die zij mochten ontvangen.

Na de uitreiking konden de vrijwilligers van de kringloop en de afgevaardigden van de goede doelen in een gezellige en ongedwongen sfeer nog verder kennis met elkaar maken.

Frans Lemmerling, de huidige voorzitter, bedankte tenslotte alle vrijwilligers van Kringloop Handmelken. Zonder hun enthousiaste inzet en aandacht voor de minder bedeelde medemens zou deze middag niet mogelijk zijn geweest.

Kringloop Handmelken is gevestigd aan de Randweg 19 in Best. Openingstijden en andere info staan op www.kringloopbest.nl.

Mocht u interesse hebben om ook als vrijwilliger aan de slag te gaan, laat het dan weten. Het telefoonnummer hiervoor is 06-16100009.

Meer berichten