Logo groeiendbest.nl
Foto:

Harmonie St. Caecilia op concours

Alle muzikanten staan op scherp

Vijf jaar nadat de harmonie in Wijchen promoveerde van de vijfde naar de vierde divisie, gaan de muzikanten van St. Caecilia op zaterdag 24 november weer meedoen aan een concertconcours; dit keer is de plaats van handeling De Schalm in Veldhoven.

Al maandenlang zijn dirigent Adri Tempelaars en het orkest bezig om de drie uit te voeren werken tot in de puntjes te gaan beheersen. Vele wekelijkse repetities op de woensdag in 't Tejaterke, oefendagen, extra repetities, een try-out concert: van alles is uit de kast gehaald om de muzikanten in 'topvorm' te brengen, wat dan moet resulteren in een perfect optreden in De Schalm.

De Bestse harmonie met meer dan 140 leden, in leeftijd variërend van 8 tot 80 (!) jaar, bestaat uit een slagwerkgroep, Beginnersorkest, Klein Orkest en Groot Orkest. Jeugdige muzikanten nemen een groot deel van het ledenbestand voor hun rekening. Zij volgen hun lessen bij 040Muziek en CSB, en spelen in het Beginnersorkest, het Klein Orkest en (de gevorderden) in het Groot Orkest. Het Groot Orkest verzorgt concerten, zoals de zomerconcerten, uitwisselingsconcerten, nieuwjaarsconcert en laat zich ook in de Bestse gemeenschap zien tijdens onder andere de Oudjaarsmis in de St. Odulphus kerk, de Processie, het Dauwtrappen, Koningsdag, serenades en de herdenkingen op 4 mei en 24 oktober. Vooral de jeugdige muzikanten doen jaarlijks ook mee aan de voorspeeldagen en aan wedstrijden om hun muzikale kwaliteiten te laten beoordelen tijdens een solistenconcours.

Wie de Bestse muzikanten wil zien en aanmoedigen is van harte welkom a.s. zaterdag 24 november in De Schalm, Meiveld 3 in Veldhoven. Het programma begint om 10.00 uur, St. Caecilia speelt om 11.30 uur.

Meer berichten