Logo groeiendbest.nl
Foto:

WereldLichtjesDag ter nagedachtenis van een overleden kind

Op 9 december is het WereldLichtjesDag. Op deze dag gedenken ouders, familieleden en andere betrokkenen kinderen, die zijn overleden. Er worden lichtjes ontstoken die de nagedachtenis extra onderstrepen.

Op 9 december wordt Wereldlichtjesdag gehouden in 'Buutvrij voor de hele pot' van Liesbeth van der Velden. Samen met Elly van der Steen, uitvaartverzorger van Monuta, heeft zij de bijeenkomst ingevuld en de vrijwilligers Juul en Marleen. Iedereen die overleden kinderen wil herdenken is welkom vanaf 18.30 uur. Na afloop kan er worden nagepraat onder het genot van een kopje koffie of thee. Aanmelden voor Wereldlichtjesdag is niet nodig. Buutvrij ligt aan de Heuveleindseweg 6c.

Elke 2e zondag in december wordt WereldLichtjesDag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind. Voor altijd in je hart en gedachten. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.


Ontstaan

WereldLichtjesDag is onder de naam World Wide Candle Lighting ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er wereldwijd kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen.
Muziek speelt een belangrijke rol bij Wereldlichtjesdag. In Buutvrij voor de hele pot zorgt Just the two of us (Sam en Sven) voor de muzikale ondersteuning.
"Iedereen is welkom, die een overleden kind wil herdenken", zegt Elly van der Steen. "Samen delen maakt het gemis van een dierbare draaglijker. Dat geldt voor een moeder, vader, broer of zus, een vriend of vriendin of iemand uit de nabijheid. Ook mensen die dit initiatief steunen zijn uiteraard welkom."

Meer berichten