Logo groeiendbest.nl
Foto:

"Laatste kaarten Ons Eygen Landt"

De première komt steeds dichterbij en de kaarten vliegen de deur uit. Stichting Ons Eygen Landt komt dit jaar wederom met een mooie productie van de volwassenengroep. Op één avond spelen zij Bloedroof en Moederfiguur. Om nog een kaartje met een goede plaats voor deze voorstelling te bemachtigen, moet u snel zijn.

Eerder speelden de volwassenen van Ons Eygen Landt succesvolle producties die bij het publiek binnenkwamen. Heftige stukken, mooie stukken, maar ook grappige stukken. Dit jaar spelen ze zowel een heftig als een grappig stuk. Beide vallen zeker onder de categorie 'mooi', maar om verschillende redenen.

Bloedroof is een modernere bewerking op Medea en een klassieker uit de Griekse mythologie. Het verhaal en de thema's van deze tragedie komen terug in de voorstelling. Het hele stuk is in een modern jasje gestoken, van kleding tot tekst.

Het verhaal gaat over een wanhopige vrouw die door haar man verlaten is. De worsteling van hoe Medea, de hoofdpersonage, met haar verdriet omgaat, is indrukwekkend om te zien. Wie niet weet hoe Medea afloopt, wordt verrast door de wanhoopsdaad die deze moeder begaat. Deze tragedie zal het publiek het nodige kippenvel bezorgen. 'Het grijpt je naar de keel', zeggen aanwezigen bij repetities, 'je blijft met ingehouden adem kijken, je eigen hartslag volgt het ritme van het stuk.'


Even een momentje rust

Gelukkig kan het publiek de tragedie even laten bezinken in de pauze. Als mooie tegenhanger wordt Moederfiguur na de pauze gespeeld. Een hele andere setting: een rommelig huis met overal speelgoed. Echt, overal. Opruimen heeft toch geen zin, want in deze chaos is het na een uur toch weer een bende.

In deze rotzooi volgen we het verhaal een vrouw die volledig vast zit in haar rol als moeder. Alles is een chaos: haar huis is een zooi maar ze is ook al dagen niet buiten geweest en haar man is al een tijdje weg. De moeder blijft in haar moederrol, zelfs wanneer haar keurige buren van de buurtvereniging ineens op de stoep staan.

Deze luchtige en humoristische voorstelling bezorgt het publiek een dosis komische herkenningen, maar laat je naderhand nog even denken over de situatie van de vrouw. Ontzettend grappig, maar misschien is de hilarische situatie ook een beetje sneu.

Twee stukken met een moeder. Twee stukken met andere uitersten. Onder leiding van regisseuse Suzanne van Straten wordt de twee-akter gespeeld door een razend enthousiaste en gedreven groep. De ene akte tragisch, de andere komisch. 'Als je hiernaartoe gaat, heb je een avond van uitersten,' zegt een van de spelers.

Ons Eygen Landt hoopt u te verwelkomen in 't Tejaterke op deze avond met een lach en een traan.

Er zijn zes avonden waarop de voorstelling wordt opgevoerd. De première is op 2 november. Verder volgen er voorstellingen op 9, 10, 15, 17 en tot slot 18 november.

Het kaartje kunt u voor €12,50 kopen via www.onseygenlandt.nl. Mocht dit niet mogelijk zijn kunt u telefonisch kaarten reserveren via Wil van de Wiel Tel: 06 – 290 826 96

Aan de kassa een kaartje kopen kan ook, maar dan loopt u het risico dat de kaarten uitverkocht zijn. Zeker plaatsen in het midden en vooraan gaan snel, want sinds dit jaar kunt u zelf uw stoel selecteren.

Meer berichten