Logo groeiendbest.nl
(Foto, Sarah Wijzenbeek)

Bekende acteur komt naar Best:

Primeur voor Bram van der Vlugt

Acteurs Bram van der Vlugt (84) en Nettie Blanken (71) hebben al vele theaters van binnen mogen bekijken én bespelen. Rollen in voorstellingen als De Kersentuin en Op bezoek bij meneer Green (van der Vlugt) en De Kleine Zielen en Aan het eind van de aspergetijd (Blanken) bracht hen in verschillende grote en kleine theaters in Nederland.

En nu komen ze naar Best. Dit theaterseizoen reizen Bram en Nettie samen met Floris van der Vlugt (inderdaad, zoon van) door het land met de muziektheatervoorstelling "Vasalis, altijd vandaag". Op zondag 4 november aanstaande staan ze om 14.30 uur in 't Tejaterke.


Theatraal vuurwerk

Met de voorstelling "Vasalis, altijd vandaag", komt een droom van actrice Nettie Blanken uit. Ooit werd zij verliefd op het werk van de Nederlandse dichteres Vasalis, pseudoniem van Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans. Vasalis debuteerde op 31-jarige leeftijd met de gedichtenbundel Parken en woestijnen en ontving onder andere de Constantijn Huygenprijs en de P.C. Hooft-prijs voor haar werk. De gedichten en persoonlijke worstelingen van Vasalis zijn door Janine Brogt bewerkt tot een theaterscript. Onder muzikale begeleiding van de zelf gecomponeerde muziek van Floris van der Vlugt, zetten Bram van der Vlugt en Nettie Blanken in "Vasalis, altijd vandaag" een mooi staaltje acteerwerk neer.


Extra speciaal

De voorstelling is niet alleen erg mooi en ontroerend, maar speelt maar 35 keer in het land. In Best is "Vasalis, altijd vandaag" net even iets specialer dan in andere theaters. Niet alleen omdat het de eerste keer is dat Bram van der Vlugt en Nettie Blanken een bezoek brengen aan Best, maar vooral omdat ze dit bezoek brengen op de verjaardag van Nettie. 't Tejaterke kijkt er naar uit om dit samen met haar en u te vieren! Meer informatie over de voorstelling en kaarten vind je op www.tejaterke.nl. Geen internet tot uw beschikking? Dan kunt u bellen naar 0499-796060 voor het reserveren van kaarten.

Meer berichten