Logo groeiendbest.nl
Een volledig zwartgeblakerd interieur van het Joe Mann paviljoen (Foto, Cor Delissen)
Een volledig zwartgeblakerd interieur van het Joe Mann paviljoen (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Joe Mann Paviljoen gesloten door brand

Wie heeft er niet eens een kopje koffie gedronken?

Vorige week dinsdagmorgen ontstond in het Joe Mann Paviljoen in de bossen tussen Best en Son & Breugel brand. Alhoewel het horecagedeelte aan de buitenkant nog volledig intact lijkt, is de schade binnen enorm. De hitte en rook hebben het hele interieur veranderd in een troosteloze boel. De toegangspoort tot de horecagelegenheid is op slot. Een bord achter de omheining maakt melding van het feit dat de zaak is gesloten vanwege brand.

Het was schrikken. De omhoog kringelende rook kondigde aan dat er iets niet in de haak was. Eigenaar Jan Roche was zelf niet aanwezig op het moment van de brand. Zijn vriendin ging de hond uitlaten en ontdekte de brand. De nog bijna nieuwe jus d'orangepers is waarschijnlijk de oorzaak van alle ellende.
Het interieur van de horecazaak ziet er troosteloos uit. Gesmolten en verkoolde voorwerpen, ramen zwart geblakerd, een dikke laag roet en een doordringende brandlucht. Een branddeur die het keukengedeelte goed afsloot, voorkwam dat de hele zaak werd geteisterd door de brand.
Eigenaar Jan Roche blijkt goed verzekerd te zijn, maar hoe de komende maanden zullen verlopen is nog onzeker. De schade is inmiddels door experts opgenomen. Als duidelijk is hoe de schade kan worden afgewerkt, kunnen er plannen worden gemaakt voor de wederopbouw.


Ontmoetingspunt

Voor veel mensen is het noodgedwongen sluiten van de horecazaak vanwege brand ontluisterend. Het paviljoen in de bossen bij het natuurtheater is een belangrijk ontmoetingspunt, zowel voor cultuur- als natuurliefhebbers. Nog van de zomer werd het naastgelegen natuurtheater opgeknapt met nieuwe zitbanken, gemaakt van gerecycled materiaal. Ondernemer Jan Roche was de inspirator. Ook had Roche initiatieven om het natuurtheater meer leven in te blazen.
Veel fietsers en wandelaars strijken er vaak neer op het terras na een wandeling of fietstocht. Zeker met het mooie weer van de afgelopen maanden was het goed toeven op het grote terras, in de zon of onder een verkoelende parasol. Ook sporters, die de bosrijke omgeving kozen als start voor hun inspanningen, deden zich tegoed aan een verfrissend drankje. Die ontmoetingsfunctie is de komende maanden uit beeld. De wintermaanden komen eraan, maar ook in die periode bleef het publiek komen om er te relaxen.

Meer berichten