Logo groeiendbest.nl
Voor een volle zaal liet Femme de veilingstukken zien
Voor een volle zaal liet Femme de veilingstukken zien (Foto: )

Zevenjarige zet succesvolle actie op voor Stichting Opkikker

Femme Stolk haalt ruim 2800 euro op

De actie, die de zevenjarige Femme Stolk samen met haar ouders afgelopen zaterdagmorgen opzette voor Stichting Opkikker is geslaagd. Veel belangstellenden hadden de moeite genomen om naar het koffie-uurtje te komen bij Ambacht eten en drinken.

Staande op de bar en met een leuk geschminkt gezicht sprak Femme de aanwezigen toe: "Dank je wel dat jullie allemaal gekomen zijn." Onder de indruk van de grote opkomst en de belangstelling voor haar persoon stak de verlegenheid wat de kop op. De totale opbrengst voor Stichting Opkikker is 2827,20 euro.

In Nederland zijn de levens van 250.000 gezinnen op zijn kop gegooid door de ziekte van een kind. Jaarlijks worden 10.000 gezinnen getroffen met dit slechte nieuws. Veel mensen staan machteloos.
Femme is geboren met een lichamelijke beperking en diverse complicaties van haar organen. Daarbij loopt Femme minder goed door scoliose en gewrichtenafwijkingen. "Tijdens de 7 maanden durende opname in het Sophia kinderziekenhuis is ons meerdere malen gewezen op het complexe lichaam van Femme en op haar korte levensverwachting. Nu 7 jaar, 22 operaties en heel veel ziekenhuisopnames verder vecht Femme nog steeds voor haar plekje op deze aardbol en voorlopig lijkt ze dit te winnen. Door alle hectiek van ziekenhuisopnames, verzorgingen en ziek zijn, kregen wij als gezin in 2017 een opkikkerdag aangeboden. Een dag waar wij als gezin in de watten werden gelegd en waar wij als verzorgende ouders mochten meegenieten en eens niet de verzorgende rol op ons hoefden te nemen. Het was mooi om eens samen als gezin ook echt te genieten en leuke dingen samen te doen, en zo de wensen van Femme uit te zien komen."


Bieden

Daarom organiseerde Femme Stolk als ambassadeur van Stichting Opkikker de Koffie Morning. Naast het gebruiken van koffie of thee en een groot aantal soorten gebak, reed er door het centrum ook een treintje voor kinderen en liepen er stripfiguren rond. Naast koffie en gebak werd er ook een leuke kleurplatenwedstrijd gehouden voor de kinderen en kon er geboden worden op een aantal items, geschonken door lokale ondernemers. Zo werd er geboden op chocolade. De beginprijs was 4 euro, maar al snel steeg het bedrag naar 12 euro. Sommige items gingen onder de kostprijs weg, bij andere werd flink geboden.
"Alle sponsoren worden bedankt en zeker ook de vrijwilligers, zonder hen was het niet zo'n mooie dag geweest", aldus moeder Silvia Stolk.

(Foto's, Cor Delissen)

Meer berichten