Logo groeiendbest.nl
Foto:

Lidwinakerk krijgt Superduim

Zo´n 4 jaar geleden heeft de Lidwinakerk een metamorfose ondergaan. Aan één kant heeft het gebouw er een ring bijgekregen waarin een gemeenschapsruimte zit en op de verdieping zalen voor bijeenkomsten en vergaderingen. In plaats van alleen een kerk is het nu een multifunctioneel gebouw waar veel gebeurt.

Om het gebouw voor iedereen toegankelijk te maken is er destijds voor gekozen hier daadwerkelijk voorzieningen voor te treffen. Zo is er een rolstoelvriendelijk toilet, dat voldoet aan de normen, in het gebouw zijn geen drempels, de paden zijn breed genoeg om er met een rolstoel door te rijden en naar boven is een plateaulift zodat mensen in een rolstoel naar boven kunnen. Buiten op het kerkplein is voldoende parkeergelegenheid, bij evenementen alleen toegankelijk voor mensen met een beperking.

In de kerkzaal zelf is al langere tijd ringleiding aanwezig. Deze is in de hele zaal te gebruiken, met andere woorden je kunt overal gaan zitten om er profijt van te hebben.

Deze faciliteiten zijn het Gehandicapten Platform Best niet ontgaan. Zij heeft besloten hiervoor aan de kerk de Superduim uit te reiken. Hiermee is dit de eerste keer dat in Best een kerk de superduim krijgt. Zijn er in Best al een modezaak en een restaurant die deze eer te beurt zijn gevallen, nu dus ook de eer aan de Lidwinakerk.

Hiermee is weer een stap gezet om in Best het VN verdrag dat sinds 2017 van kracht is, vorm te geven en waarin staat dat iedereen, met of zonder beperking, volop mee moet kunnen doen in de samenleving. Met name als er sprake is van nieuwbouw is het zaak om geen onnodige drempels en hindernissen op te werpen.

Vorige week woensdagavond heeft wethouder Van der Rijt in een bijeenkomst de Superduim uitgereikt aan de heren David van Harten en Arnold van de Berg. Eerstgenoemde was tijdens de bouw voorzitter van de Bouwcommissie en Arnold van de Berg is de huidige voorzitter van de Commissie van Beheer. Beiden waren aangenaam verrast door deze bijzondere erkenning evenals de rest van de aanwezigen.

Meer berichten