Logo groeiendbest.nl
De huiskamer van De Vlinder
De huiskamer van De Vlinder (Foto: )

Open dag bij De Vlinder met workshops rond de laatste fase van het leven

Als het einde nadert…

Op zaterdag 13 oktober, de 'Dag van de palliatieve zorg', organiseert Bijna Thuis Huis De Vlinder in Best een open dag. Dit jaar kunnen bezoekers niet alleen een kijkje nemen in het Bijna Thuis Huis, maar ook deelnemen aan diverse interessante workshops. Deze gratis workshops zijn allen gericht op de laatste fase van het leven. Iedereen die geïnteresseerd is in palliatieve zorg is welkom; van potentiële gasten en hun naasten tot professionele dienstverleners én natuurlijk zij die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk.

Rondleiding en gratis workshops

In de laatste fase van het leven, wanneer verblijf in het ziekenhuis niet nodig is, maar het thuis niet (meer) gaat, biedt Bijna Thuis Huis De Vlinder uitkomst. Vaak valt er een last van de schouders en dat maakt ruimte om op een intensere manier samen naar het einde toe te leven. De palliatieve fase van het leven brengt hoe dan ook specifieke zorg en vraagstukken met zich mee en haalt diepe gevoelens naar boven. Dit jaar is daarom gekozen voor een interactieve invulling van het programma, zodat iedereen met de nodige handvatten weer naar huis gaat. De deelnemers hebben keuze uit maar liefst zes workshops die zeer divers zijn. Tijdens deze workshops gaan we actief aan de slag. Dat kan aan de hand van thema-sessies zoals 'Wat als het niet meer gaat' en 'Als je niet eet, ga je dood' waarbij we samen al pratend tot bepaalde inzichten kunnen komen, tot praktische workshops als 'De Verhalencirkel' en 'Handmassage' en een workshop 'Gedichten schrijven', waarbij je op een creatieve manier gevoelens kunt uiten.


Aanmelden

Deelname is gratis en u kunt op de bonnefooi binnenlopen tussen 12.30 en 13.30 uur om een kijkje te nemen in het Bijna Thuis Huis of deel te nemen aan de gratis workshops in Cultuurspoor Best (vanaf 13.30 uur). Wie zeker wil zijn van deelname aan de workshops meldt zich aan via de website: www.bijnathuishuisbest.nl of neemt contact op met onze coördinatoren: Nathalie Crüts en Inge van Laarhoven (coördinator@bijnathuishuisbest.nl / 06-44873800).

Meer berichten