Logo groeiendbest.nl
De jubilarissen in de bloemen (Foto, Cor Delissen)
De jubilarissen in de bloemen (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

KWF kankerbestrijding Best huldigt jubilarissen

De vorige jubileumavond was drie jaar geleden. In deze periode zijn er groot aantal vrijwilligers langer dan 12,5 of 25 jaar in touw als collectant en/of wijkhoofd en/of bestuurslid voor KWF Kankerbestrijding afdeling Best.

Zij zijn dinsdag 2 oktober jl. in Prinsenhof door het bestuur in het zonnetje gezet. Ze ontvingen een onderscheiding waaronder een "zilveren of gouden speld", een "bronzen of zilveren krab" en een bos bloemen uit handen van de relatiemanager Eric van Veelen. Op deze wijze bedankt KWF Kankerbestrijding de jubilarissen voor hun jarenlange inzet en ervaring.

Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker, ofwel 5 mensen per uur. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.

Voor de collecte gaan in Best ieder jaar weer ongeveer 200 mensen op pad. Ook dit jaar is er weer een prima resultaat behaald. De inzet, ervaring en motivatie van de collectanten en wijkhoofden is daarbij van onschatbare waarde. Zij zijn ieder jaar weer in touw om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Dit in het vertrouwen dat vrijwel iedereen die deze vreselijke ziekte overkomt, daar baat bij heeft.

Zilveren speld voor 12,5 jaar Collectant: Mevr. M. Boots; mevr. J. Koole; mevr. A. Kerker; mevr. M. van Roon; de heer C. Snoeren; de heer P. van Schoonderwalt; mevrouw W. van de Braak; mevr. de Waal.

Gouden speld voor 25 jaar Collectant: De heer J. Brunnenberg; de heer J. van der Heijden; mevr. B. van Laarhoven; mevr. L Seegers; mevr. J. Severins; mevrouw M. de Wit.

Bronzen Krab voor 12,5 jaar Wijkhoofd: De heer T. Minnema; mevr. H. van Happen.

Zilveren Krab voor 25 jaar Wijkhoofd: mevr. M. Spijkerboer; mevr. W. Pruimboom.


Meer berichten