Logo groeiendbest.nl
Foto:

'Gran partita' van Mozart bij Lidwina in Concert

Zaterdag 13 oktober treedt het blazersensemble Otto-e-mezzo op in de Lidwinakerk in Best met de Gran Partita van Wolfgang Amadeus Mozart. Het ensemble is opgericht in 2007 en bestaat uit professionele musici en gevorderde amateurs: Rutger Stoel en Renske van Enschot (hobo), Maya Sjoerdsma en Marieke van der Lee (klarinet), Ties Kemper en Conny van de Nobelen (bassethoorn), Hans Ausems en Pieter Teekens (fagot), Jasper Arts, Remon Aarts, Ella Huisman en Maaike Dijkstra (Hoorn), Evert Jan Wever (contrabas). De leiding is in handen van Robert van Enschot. Zij hebben concerten gegeven in de Azijnfabriek in Den Bosch, tijdens de Nacht van de Kunsten in Tilburg, tijdens Noten op de Noen in Helvoirt , in de Hilvaria Studio's in Hilvarenbeek en al eerder tijdens de Lidwina in Concert in Best.

Het ensemble legt zich toe op de periode van het einde van de 18e eeuw tot en met de 20e eeuw. Hun repertoire omvat werken van o.a. Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, Richard Strauss, Claude Debussy, Gustav Mahler, Wolfgang Amadeus Mozart, Jurriaan Andriessen en Willem van Otterloo. Oorspronkelijk is het ensemble een blaasoctet bestaande uit twee hobo's, twee klarinetten, twee hoorns en twee fagotten. Waar nodig, wordt het ensemble uitgebreid met meerdere instrumenten.

Voor de "Gran Partita" schuiven twee bassethoorns, twee hoorns en een contrabas aan. Zaterdagavond gaat het ensemble Mozarts Serenade nr. 10 voor blazers in Bes Groot, beter bekend als de Gran Partita, voor u spelen! Dit is misschien wel het bekendste werk ooit voor blazers geschreven en zeker één van Mozarts meest intrigerende werken. De Gran Partita bestaat uit zeven delen. Een hoogtepunt is het derde deel, het Adagio, met mooie lyrische melodielijnen van hobo, klarinet en bassethoorn. Velen kennen dit stuk van de film Amadeus waarin Antonio Salieri het Adagio beschrijft als muziek zoals hij die nog nooit gehoord heeft!

Het belooft een prachtig concert te worden! Iedereen is van harte welkom! Het concert begint om 19.30 en duurt ongeveer een uur. Na afloop bent u van harte uitgenodigd een kopje koffie/thee te blijven drinken. De entree en de koffie/thee zijn gratis. Bij de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Meer informatie kunt u vinden op www.lidwinaconcerten.nl of op facebook Lidwinaconcerten. Wij zien u graag op 13 oktober!

Meer berichten