Logo groeiendbest.nl
Veel bezoekers waren aangepast gekleed (Foto, Cor Delissen)
Veel bezoekers waren aangepast gekleed (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Oktober Best: drie dagen lang entertainment voor brede doelgroep

"Vrijdag- en zaterdag uitverkocht"

Het evenemententerrein in het centrum was afgelopen weekend voor de vierde keer drie dagen lang het domein van feestvierders. Optredens van diverse artiesten, kapellen en andere activiteiten die bijdroegen aan de feestvreugde. Met aansprekende thema's als Biercantus, Pullen Vullen en Zotte Zondag was er voor ieder wat wils. Ook aan de kinderen was gedacht met springkussens en shows van clown Cees. "Voor het eerst waren de vrijdag- en zaterdagavond uitverkocht", laat organisator en zanger Danny Canters weten.

Vier jaar geleden ontsproot het evenement uit het brein van Danny Canters en Jan Molenberg. "In heel korte tijd hebben we Oktober Best toen opgezet", zegt Canters. "Bij de vierde editie is het succes er. Blijkbaar weten steeds meer mensen ons te vinden en wordt het elk jaar drukker. Na vier jaar bouwen, trekken we nu een grote groep mensen. We hebben dit jaar ook veel meer aandacht besteed aan het voorterrein met eettentjes, een apres skihut, een schiettent en activiteiten voor kinderen."


Alle leeftijden

Op zondagavond staan al vroeg veel enthousiaste feestgangers met bierpullen mee te zingen en dansen op de muziek. De meeste bezoekers staan boven op de tafels en zingen mee met de muziek die wordt gedraaid door een dj. "Er zijn al twee tafels gesneuveld, maar er is blijkbaar grote behoefte aan dergelijke evenementen", constateert Danny Canters. "En niet alleen jongelui komen naar Oktober Best, het is voor alle leeftijden, van zestien tot zesenzestig. Van jong tot oud dus. Er komt deze editie elke avond een buurtbewoonster, ze is boven de tachtig, met haar rollater naar de tent. Prachtig om te zien."
Canters prijst zich gelukkig met het feit dat er zich na drie dagen feest vieren geen onverkwikkelijke dingen hebben voorgedaan. "Iemand krijgt wel eens een glas bier over zich heen, maar ruzies hebben we niet meegemaakt", zegt Canters. "De sfeer is geweldig. En als locatie is het evenemententerrein een superplek. Voor ons volgend jaar de vijfde keer, een jubileum dus."

Meer berichten