Logo groeiendbest.nl
Femme Stolk gaat een leuke ochtend organiseren
Femme Stolk gaat een leuke ochtend organiseren (Foto: )

Zevenjarige Femme Stolk zet actie op voor Stichting Opkikker

"Ik vind het belangrijk andere zieke kindjes ook een superdag te laten meemaken"

In Nederland zijn de levens van 250.000 gezinnen op zijn kop gegooid door de ziekte van een kind. Jaarlijks worden 10.000 gezinnen getroffen met dit slechte nieuws. Veel mensen staan machteloos. Daarom organiseert Femme Stolk, 7 jaar, als ambassadeur van Stichting Opkikker op 13 oktober een grootse Koffie Morning van 10.00 uur tot 13.00 uur bij Ambacht eten en drinken aan de Hoofdstraat.
De opbrengt van de actie gaat naar Stichting Opkikker.

Femme heeft met haar vader en moeder afgelopen jaar zelf mogen ervaren hoe het is om even een dag onbezorgd alles te kunnen en mogen doen op deze Opkikkerdag. Gewoon even kind zijn zoals ieder ander, dat was haar wens. Femme nodigt daarom iedereen uit om samen te genieten van elkaars gezelschap onder het genot van een goede kop koffie met taart. Door een donatie, groot of klein, steun je tegelijkertijd Stichting Opkikker, zodat zij gezinnen met een langdurig ziek kind kunnen verrassen met een Opkikkerdag. Deze dag wordt er naast koffie en gebak ook een leuke kleurplatenwedstrijd gehouden voor de kinderen en kan er geboden worden op een aantal items waarvan de opbrengsten geheel naar stichting Opkikker gaan.


Opkikker

"Ons wordt regelmatig gevraagd hoe we in aanraking zijn gekomen met Stichting Opkikker", vertelt vader Jeroen Stolk. "Onze dochter Femme is geboren met een lichamelijke beperking en diverse complicaties van haar organen. Daarbij loopt Femme minder goed door scoliose en gewrichtenafwijkingen. Tijdens de 7 maanden durende opname in het Sophia kinderziekenhuis is ons meerdere malen gewezen op het complexe lichaam van Femme en op haar korte levensverwachting. Nu 7 jaar, 22 operaties en heel veel ziekenhuisopnames verder vecht ons sterke meisje nog steeds voor haar plekje op deze aardbol en voorlopig lijkt ze dit te winnen. Door alle hectiek van ziekenhuisopnames, verzorgingen en ziek zijn, kregen wij als gezin in 2017 een opkikkerdag aangeboden. Een dag waar wij als gezin in de watten werden gelegd en waar wij als verzorgende ouders mochten meegenieten en eens niet de verzorgende rol op ons hoefden te nemen. Het was mooi om eens samen als gezin ook echt te genieten en leuke dingen samen te doen, en zo de wensen van Femme uit te zien komen."


Ambassadeur

Femme wilde aan het eind van die dag ambassadeur worden voor Stichting Opkikker en besloot gelijk samen met papa oude mobiele telefoons te gaan inzamelen. "Dit resulteerde in 65 stuks die Femme kon inleveren bij haar eerste ambassadeurs dag voor De Opkikker."
"Ik was trots", vertelt Femme. "Samen met mama wilde ik een koffieochtend organiseren om door donaties een bijdrage te geven aan Stichting Opkikker. Ik vind het belangrijk andere zieke kindjes ook een superdag te laten mee maken."
De actie wordt gesteund door veel lokale ondernemers en vrienden. Op 13 oktober wordt bij Ambacht eten & drinken een goede kop koffie geschonken met overheerlijk gebak, er wordt een kleurplatenwedstrijd gehouden, er is popcorn voor de kids en het is mogelijk om te bieden op mooie artikelen die gesponsord zijn door de vrienden van de Koffie Morning. Zo kunnen mensen bieden op ZinZi Horloge (gesponsord door Juwelier Meijer), een heren verzorgingspakket en knip en scheer beurten (Best Barbers Best Coffee), er kan geboden worden op een mooi pakket dat onder andere gesponsord wordt door Bella, Shoeby Best, Pour Vous parfumerie en nog veel meer. En er wordt een echte metamorfose ter beschikking gesteld door Hair & Beauty en Pure Femme make up en styling advies. De volledige opbrengst van het bakje koffie en de donaties en de veiling komen geheel ten goede aan Stichting Opkikker.


Meer berichten